Mainos
Mainos

Monrovian sataman odotetaan avautuvan avustusliikenteelle

Liberian pääkaupungin Monrovian sataman odotetaan avautuvan päivän aikana avustusliikenteelle.

Liberian pääkaupungin Monrovian humanitaariseen kriisiin odotetaan apua vielä tiistain aikana, kun yhdysvaltalainen kenraali Thomas Turner tulee valvomaan kaupungin sataman avaamista avustusliikenteelle.
Turnerin tehtävästä kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell.

Satamaa hallussaan pitäneet Lurd-kapinalliset ovat luvanneet vetäytyä asemistaan maan entisen presidentin Charles Taylorin lähdettyä maanpakoon maanantaina. Turnerin on määrä tavata Länsi-Afrikkalaisten rauhanturvajoukkojoen komentaja ja kapinallisten edustaja satamassa.

Yhdysvallat on siirtänyt kolme sota-alustaan lähemmäksi Monroviaa, mutta sen ei uskota lähettävän aluksilla olevia sotilaitaan maihin. Yhdysvallat lähetti aluksensa Liberian aluevesille antaakseen "voimakkaan viestin" Charles Taylorille. Se ei kuitenkaan puuttunut sotilaallisesti maata repineeseen sisällissotaan kansainvälisistä vetoomuksista huolimatta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme