Mainos
Mainos

Mont Blancilta löytyi kolme ruumista – epäillään vuosia sitten kuolleiksi kiipeilijöiksi

Italiasta Mont Blancin rinteiltä on löydetty kolme toistaiseksi tunnistamatonta ruumista, kertoi Italian poliisi keskiviikkona. Vainajien epäillään olevan vuorikiipeilijöitä, jotka ovat kuolleet jo vuosia sitten, todennäköisesti vuoden 1995 tienoilla.

Ruumiit löysi ranskalainen vuorikiipeilijä, joka kuvasi vainajat ja hälytti viranomaiset. Operaatio vainajien noutamiseksi rinteeltä on käynnissä. Ruumiit ovat kiinni toisissaan kiipeilyköydellä.

Italian ja Ranskan rajalla sijaitseva Euroopan korkein huippu Mont Blanc houkuttelee runsaasti vuorikiipeilijöitä. Vuorella on tapahtunut myös paljon kuolemaan johtaneita onnettomuuksia ja kiipeilijöitä on kadonnut.

Pelkästään viimeksi kuluneen kuukauden aikana kiipeilijöitä Ranskasta, Tshekistä, Etelä-Koreasta ja Ukrainasta on kuollut vuorella. Viime viikolla vuorella keskeytettiin kadonneen japanilaiskiipeilijän etsinnät.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme