Mainos
Mainos

Montenegro arvostelee Milosevicia

Montenegron presidentin Milo Djukanovicin mukaan presidentti Slobodan Milosevic on Jugoslavian liittovaltiolle suurempi uhka kuin Kosovon albaaniseparatistit.

Maanantaina julkaistussa haastattelussa Djukanovic nimitti Milosevicia itsevaltiaaksi, joka on tuhonnut "kaikki Jugoslavian instituutiot". Tapa, jolla Milosevic hoitaa talous- ja sosiaaliasioita, vahingoittaa Djukanovicin mukaan Jugoslavian valtion tulevaisuutta.

Viime vuonna virkaansa astunut, uudistusmielinen Djukanovic on pyrkinyt kautensa aikana ottamaan etäisyyttä Jugoslaviaan. Hän on arvostellut Milosevicia myös aiemmin, muttei yhtä kovin sanoin.

Sunnuntaina Montenegron pääministeri Filip Vujanovic arvosteli Milosevicia siitä, ettei tämä suostunut tapaamaan Yhdysvaltain erityislähettilästä Robert Gelbardia, joka yrittää toimia välimiehenä Kosovon kriisissä.

Kosovon albaanien ja serbipoliisin välisissä yhteenotoissa on tässä kuussa kuollut ainakin 80 albaania. Kosovon asukkaista noin 90 prosenttia on etniseltä taustaltaan albaaneja. Montenegrossa on albaanivähemmistö.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme