Mainos
Mainos

Montenegro: Milosevic taipuu pian

Montenegron presidentti Milo Djukanovic sanoi eilen, että Jugoslavia saattaa piakkoin tehdä myönnytyksiä Natolle ja mahdollistaa näin ilmasodan keskeyttämisen.

-Myönteisiä viestejä alkaa tulla enemmän ja enemmän Serbian poliittiselta areenalta, Djukanovic sanoi Lontoossa tavattuaan Britannian pääministerin Tony Blairin.

-Yhä useammat serbialaiset alkavat tajuta sodan turhuuden ja järjettömyyden. Myös Milosevic on entistä tietoisempi siitä, ettei hän voi jatkaa tätä järjetöntä ja epäsuhtaista sotaa koko maailmaa vastaan, Djukanovic jatkoi.

Montenegro on Jugoslavian liittotasavallan pienempi osavaltio, ja Djukanovic on pitkään arvostellut presidentti Slobodan Milosevicia, jota hän on syyttänyt Montenegron alistamisesta.

Lontoossa Djukanovic tapasi Blairin lisäksi myös ulkoministeri Robin Cookin. Cook ylisti Montenegroa Kosovon pakolaisten vastaanottamisesta ja sanoi, että myös Montenegrolle on suotava mahdollisuus tiivistää suhteitaan "modernin Euroopan rakenteisiin".
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme