Mainos
Mainos

Montenegro suunnittelee valuuttaitsenäisyyttä

Jugoslavian liittovaltioon kuuluva Montenegro aikoo irrottaa valuuttapolitiikkansa Jugoslaviasta. Montena-uutistoimisto kertoi eilen Montenegron presidentin Milo Djukanovicin sanoneen, että osatasavalta aikoo lähitulevaisuudessa "julistautua rahallisesti itsenäiseksi".

Makedonia ja lahialueet

Tämä antaisi Montenegron hallitukselle täyden vastuun alueen taloudellisesta vakaudesta, Djukanovic sanoi. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, aikooko Montenegro perustaa kokonaan oman valuuttansa, kuten se on aiemmin uhannut. Djukanovic syytti Jugoslavian hallitusta vastuuttomasta talouspolitiikasta ja inflaation aiheuttamisesta, mikä "pakottaa Montenegron suojaaviin toimenpiteisiin".

Montenegron ja sen "isoveljen" Serbian välit huononivat keväällä Kosovon kriisin aikana, kun Montenegro esiintyi myötämielisenä länsimaille. Jännitys kasvoi edelleen elokuussa, kun Montenegro uhkasi järjestää kansanäänestyksen itsenäisyydestä, mikäli serbien hallussa oleva Jugoslavian keskushallinto ei suostu uudistuksiin liittovaltiossa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme