Mainos
Mainos

Monti: Tax-free -edut pois virkamiehiltäkin

EU-virkamiehet saattavat menettää vilkasta keskustelua aiheuttaneet tax free -etunsa, vihjaisi veroasioista vastaava EU-komissaari Mario Monti eilen.

Monti vakuutti edelleen, että ostosten verottomuus päättyy EU-maiden välisessä laiva- ja lentoliikenteessä vuoden 1999 heinäkuun alussa. Päätös pitää, vaikka etenkin varustamot ja lentokentät ovat vastustaneet päätöstä jyrkästi.

EU-virkamiehiä on syytetty tekopyhyydestä, sillä he sallisivat tax-free -edut itselleen.
-Kyseessä on kaksi eri asiaa. Belgiassa työskentelevät komission virkamiehet saavat ostaa alkoholi- ja tupakkatuotteita verottomasti noin 260 markan arvosta vuodessa, koska asiasta on erikseen sovittu Belgian kanssa, muistutti Monti. Monti ei haluaisi ottaa kantaa koko asiaan, mutta pitää parempana Belgian käytännön lopettamista, jos se jatkuvasti sekoitetaan koko Eurooppaa koskevaan tax free -keskusteluun. Monti sanoo kuulleensa huhuja siitä, että asiassa maksumiehenä oleva Belgia aikoisi lakkauttaa noudattamansa käytännön.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme