Mainos
Mainos

Moskeijan piiritys jatkuu Pakistanissa

Rakennuksessa piileskelevät islamistiradikaalit saivat eilen hallitukselta viimeisen varoituksen antautua. Moskeijassa on arviolta 200-500 opiskelijaa.

Pakistanissa poliitikoista ja islamilaisista uskonoppineista koostuva neuvotteluryhmä yrittää ratkaista jo viikon jatkunutta Punaisen moskeijan piiritystä.

Neuvottelijat ovat yhteydessä moskeijan johtajaan Abdul Rashid Ghaziin kovaäänisen ja matkapuhelimen välityksellä. Ghazi ei ole suostunut lähtemään moskeijasta.

Hallitus tarjoaa moskeijaan linnoittautuneelleGhazille kotiarestia vastineeksi antautumisesta. Seitsenhenkinen neuvotteluryhmä valmistautui suostuttelemaan Ghazia jättämään moskeijan.

Armeija valmistautumassa vapautusoperaatioon?

Rakennuksessa piileskelevät islamistiradikaalit saivat eilen hallitukselta viimeisen varoituksen antautua. Siviiliuhrien pelossa armeija on toistaiseksi pitäytynyt rynnäköimästä moskeijaan.

Hallituksen mukaan rakennuksessa on arviolta 200-500 opiskelijaa. Monet vanhemmat ovat odottaneet alueella kulkuesteiden takana kärsimättömänä tietoa lapsistaan. Hallituksen mukaan moskeijassa on panttivankina myös joitain vanhempia.

Tänään hallituksen joukot ampuivat kyynelkaasua alueelle ja molemminpuolinen tulitus jatkui.

Mielenosoituksia hallitusta vastaan

Afganistanin rajakaupungissa 20 000 ihmistä osoitti mieltään presidentti Pervez Musharrafia vastaan. He julistivat olevansa valmiita pyhään sotaan moskeijan piirityksen vuoksi. Osalla mielenosoittajista oli mukanaan rynnäkkökiväärejä ja sinkoja.

- Me rukoilemme Allahia tuhoamaan Musharrafin ja tavoittelemme kostoa Punaisen moskeijan luona tehtyjen julmuuksien vuoksi, mielenosoittajille puhunut islamistikomentaja sanoi.

Moskeijan johdon mukaan yli 400 opiskelijaa olisi kuollut. Virallisten tietojen mukaan yli 20 ihmistä on saanut surmansa välikohtauksissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme