Mainos
Mainos

Moskovan pommi-iskun syy selviämässä

Moskovan tiistaisen pommi-iskun syynä saattaa olla kilpailevien liikeyritysten keskinäinen välienselvittely. Pommi räjähti Moskovan vilkkaimman ja tuottavimman jalankulkukäytävän kioskien tuntumassa. Moskovan mafia on käynyt jatkuvaa sotaa kioskien hallinnasta. Pommi-iskussa surmansa saaneet kahdeksan ihmistä haudattiin tänään.

Moskovassa räjähti pommi 8.8.2000

Venäläinen talouslehti tyrmää teorian Moskovan pommin ja tshetsheenien kytköksestä. Talouslehti Kommersant uskoo, että pommin taustalla ovat taloudelliset syyt. Lehti kirjoittaa jo etusivun otsikossaan, että tshetsheenit eivät räjäyttäneet jalankulkutunnelissa. Tshetsheenitaistelijoiden terrori-isku on edelleen yksi tutkijoiden vaihtoehdoista, mutta vakavaksi vaihtoehdoksi on noussut terrori-isku kilpailevaa liikeyritystä vastaan. Kysymyksessä saattoi olla taistelu Moskovan vilkkaimman ja tuottavimman jalankulkukäytävän kioskien hallinnasta, Kommersant toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme