Mainos
Mainos

Moskovan pommi-iskusta epäillyt pysyvät pidätettyinä

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB vahvisti tänään, että kaksi ihmistä on pidätetty epäiltyinä sekaantumisesta tuhoisaan kerrostaloräjähdykseen Moskovassa. Torstaisessa räjähdyksessä kuoli 90 ihmistä ja yli 250 loukkaantui. FSB:n tiedottaja kertoi, että kaksi pidätettyä pidetään poliisin huostassa ainakin maanantaihin asti.

Tuolloin on päätettävä heidän asettamisestaan syytteeeseen tai päästämisestään vapaalle jalalle. Venäläinen uutistoimisto Interfax lainasi aiemmin poliisilähteitä, joiden mukaan ei ole poisssuljettua, että pidätetyillä olisi yhteyksiä yrityksiin, jotka toimivat tuhoutuneen kerrostalon alakerrassa. Uutistoimisto Itar-Tass puolestaan kertoi poliisin sanoneen, että räjähdys sattui talon alakerrassa toimineessa yrityksessä, jonka omistavat "tshetshenialaiset tai azerbaidzhanilaiset muslimit".

Räjähdyksen on laajalti epäilty liittyvän Dagestanissa käytäviin taisteluihin, joissa Venäjän joukot yrittävät kukistaa Tshetshenian puolelta tulleita muslimikapinallisia. Pääministeri Vladimir Putin sanoi kuitenkin eilen, että räjähdyksen syy voi myös olla rikollisen huolimaton räjähteiden laiton varastointi kerrostaloon. Presidentti Boris Jeltsin on julistanut maanantaiksi maahan kansallisen surupäivän pommi-iskun vuoksi.

Moskovan pommiräjähdys

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme