Mainos
Mainos

Mossad: Iranin ydinohjelma uhkaa Israelia

Iranin ydinohjelma on suurin uhka Israelin olemassaololle sitten juutalaisvaltion perustamisen vuonna 1948, sanoi turvallisuuspalvelu Mossadin johtaja Meir Dagan tänään Israelin radion mukaan. Dagan puhui parlamentin eli knessetin ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnassa.

Israelin puolustusministeri Shaul Mofaz varoitti viime viikolla Washingtonin-vierailullaan, että Iran on ydinohjelmassaan pian edennyt pisteeseen, josta ei ole paluuta. Dagan muistutti, että Iranin tuki Hamasin, Islamilaisen jihadin ja Hizbollahin kaltaisille äärijärjestöille on niin ikään uhka Israelille, kuten ääriainesten Etelä-Libanoniin sijoittamat ohjukset. Ohjusten kantaman sisällä on hänen mukaansa 1 250 000 pohjoisen Israelin asukasta.

Haaretz-lehden mukaan Dagan kiisti samalla lehtitiedot, joiden mukaan Mossad olisi varoittanut Turkkia terrori-iskun mahdollisuudesta ennen istanbulilaisiin synagogiin tehtyjä hyökkäyksiä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme