Mainos
Mainos

Mostarissa räjähti autopommi

Useita kymmeniä ihmisiä on loukkaantunut Bosniassa Mostarin kaupungissa sattuneessa pommi-iskussa. Uutistoimisto Reuter on kertonut jopa 50:stä loukkaantuneesta, 25 heistä on loukaantunut vakavasti. Pommi räjähti yöllä poliisiaseman pihassa kaupungin kroaattialueella. Räjähdys oli silminnäkijöiden mukaan valtaisa, ainakin 30 autoa tuhoutui.

Alueella partioineet YK:n rauhanturvajoukot ovat vahvistaneet, että räjähdys syntyi autoon asetetusta pommista. Auto oli pysäköity noin kymmenen metrin päähän poliisiaseman pääovesta.

Puoli kahdeltatoista paikallista aikaa sattunut räjähdys rikkoi ikkunoita ja vahingoitti poliisiaseman pihaa ympäröiviä rakennuksia. Yksi rakennuksista romahti osittain, ja toiseen räjähdys sytytti tulipalon. Lisäksi kymmenet aseman edustalle pysäköidyt autot syttyivät tuleen, ja useat niistä tuhoutuivat.

Mostar oli Bosnian sodan aikana yksi verisimmistä kroaattien ja muslimien välisten taistelujen näyttämöistä. Kaupunki on yhä jaettu kahteen osaan.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme