Mainos
Mainos

Mount Everest siirtyi senttejä lounaaseen järistyksen seurauksena

Maailman korkein vuori Mount Everest siirtyi kolme senttimetriä lounaaseen huhtikuun maanjäristyksen vuoksi, kertoi Kiinan valtion sanomalehti China Daily tiistaina.  

Viranomaislähdettä siteeranneen sanomalehden mukaan maanjäristys käänsi vuoren aiemman liikesuunnan, joka oli koilliseen. Ennen maanjäristystä Mount Everest oli viimeisen vuosikymmenen aikana siirtynyt noin 40 senttimetrin verran koillisen suuntaan ja noussut kolme senttimetriä.  

Huhtikuun maanjäristys aiheutti vuorella lumivyöryn, joka tappoi 18 ihmistä ja raunioitti perusleirin. Kiinan ja Nepalin viranomaiset ovat peruneet kaikki tälle vuodelle suunnitellut kiipeilyt. Vuori sijaitsee Kiinan ja Nepalin välisellä rajalla.  

Yhteensä huhtikuun ja toukokuun maanjäristyksissä kuoli yli 8700 ihmistä. China Dailyn mukaan jälkimmäinen järistys ei liikuttanut vuorta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme