Mainos
Mainos

MTV Etelä-Koreassa: Ohjuskriisi viilentänyt Kiinan ja Etelä-Korean välejä – kiinalaisturistien määrä vähentynyt rajusti

Etelä-Koreassa herättiin tänään jo tutuksi tulleeseen uutiseen: Pohjois-Korea on tehnyt taas uuden ydinkokeen. Etelä-Koreaa huolettavat naapurin uhittelun lisäksi Kiinan kanssa viilentyneet välit.

– Täällä on totuttu vuosikymmenten saatossa Pohjois-Korean uhoon. Kadunihmiset eivät itse asiassa edes usko, että uhkauksia on tarkoitettu tänne Etelä-Korean puolelle vaan pikemminkin Japaniin ja sitä kautta Yhdysvaltoihin saakka, MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kuvailee eteläkorealaisten tuntoja paikan päältä Soulista.

Saraste kertoo, että myös Kiinan ja Etelä-Korean välit ovat viilentyneet rajusti Etelä-Korean ohjuspuolustusjärjestelmän takia.

– Kiina ja Etelä-Korea ovat ajautuneet jopa sellaiseen taloudelliseen sotaan, että täällä ei enää näy juurikaan kiinalaisturisteja. Tähän mennessä on laskettu, että tämä vihanpito on maksanut Etelä-Korealle jo 15 miljardia dollaria.

YK:n turvallisuusneuvosto järjestää myöhään tänä iltana hätäistunnon Pohjois-Korean viimeöisen ohjuskokeen takia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme