Mainos
Mainos

MTV Fergusonissa: Keskustassa savuaa yhä – paikalliset murheen murtamia

Fergusonin keskustaan pääseminen ei ollut aamuvarhain aivan helppoa, sillä osa läheisen St. Lousin lentokentän saapuvista lennoista jouduttiin ohjaamaan muualle aamuyön laukausten vaihtojen vuoksi.

Paikallisten taksikuskien mukaan osa Fergusoniin johtavista teistä oli yön ja pitkälle aamua suljettu. Fergusonin keskusta onkin viime yön jälkeen hyvin surullinen näky.

- Et voi mennä sinne, sanoo poliisi nopeasti, kun yritän kävellä kameran kanssa savua kohti.

Lähellä eilisten protestien alkupaikkaa, paikallista poliisilaitosta, savuaa yhä rakennuksia. Osa rakennuksista on romahtanut maan tasalle ja ikkunoita on hajotettu. Moni liiketila onkin naulannut näyteikkunansa puulevyn alle suojaan ilkivallan pelossa.

Fergusonilaisen Marcyn mukaan oikeuden eilinen päätös jättää syyttämättä valkoista poliisia aseettoman mustan miehen, Michael Brownin, ampumisesta herätti vanhat, pitkään voimistuneet turhautumisen tunteet. Marcy kuitenkin korostaa, että rauhanomainen protestointi oli ja on yhä tavoite.

- Ihmisillä on olo, ettei heidän ääntään kuulla eikä heillä ole oikeuksia. Ihmiset eivät voi luottaa poliisiin, vaikka verorahoilla maksamme heidät suojelemaan meitä. Eilisen päätöksen jälkeen, nuo kaikki tunteet vain tulivat pintaan, aivan kuten elokuun ampumisen jälkeen, Marcy sanoo.

Marcyn mukaan paikallisista suurin osa käyttäytyi eilen rauhassa, mutta väkivaltaisuudet ja ilkivalta alkoivat pienen porukan toimesta. Fergusonin poliisi on eri mieltä. Heidän mukaan rauhanomaisesta mielenosoituksesta ei ollut merkkejä ja viime yö oli pahin koko Fergusonin historiassa.

Päiväsaikaan fergusonilaiset yrittävät hoitaa arkiaskareitaan, mutta se on vaikeaa, sillä aurinko laskee Missourissakin pian. Muualta Yhdysvalloista on tulossa illaksi protestoijia ja fergusonilaiset pelkäävät uusia väkivaltaisuuksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme