Mainos
Mainos

MTV Fergusonissa: Mellakoiden pelätään jatkuvan myös ensi yönä

Fergusonin keskustassa kävellessä joutuu aamuisin varomaan lasinsirpaleita. Viime öiset mielenosoitukset olivat täynnä ilkivaltaa, vaikka yö oli rauhallisempi kuin edellinen. Useita liiketiloja on tämän viikon aikana tuhottu kokonaan.

Päiväsaikaan mielenosoituksistaan tunnettu Ferguson on rauhallinen. Suurin murhe on edellisen yön tuhot, joita paikalliset yrittäjät siivoavat epätoivoisesti. Moni onkin peittänyt liiketilansa näyteikkunat puulevyillä. Yritysten tuhoutuminen vie myös useita työpaikkoja muutenkin epävakaalta pikkukaupungilta.

Rauhoittaako lumi kuumakalleja?

Kuten muuallakin Yhdysvalloissa, myös Ferguson peittyi päivän aikana kevyen lumiverhon alle. Vielä ei tiedetä, hillitseekö kylmenevä sää ja lumi mielenosoituksia, sillä protestoijat kokoontuvat keskustaan vasta illan hämärtyessä.

Fergusonilainen Tricia Thompson uskoo, että mielenosoitukset jatkuvat viikonlopun yli kiitospäivästä ja säästä huolimatta.

- Jatkamme protesteja myös tänä yönä. Uskon, että viikonlopun aikana tänne tulee vielä lisää mielenosoittajia, koska maailma on meidän puolellamme, sanoo Thompson MTV Uutisille

Fergusonin lisäksi mielenosoitukset ovat levinneet eri puolille maata. Mielenosoitukset muualla ovat kuitenkin olleet pääasiassa rauhallisia.

Protesteissa vastustetaan oikeuden maanantaista päätöstä vapauttaa valkoinen poliisi mustan nuoren ampumisesta. Yhdysvalloissa poliisivoimien ja mustan väestön välillä vallitsi jo ennen päätöstä syvä epäluottamus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme