Mainos
Mainos

MTV Fergusonissa: Mielenosoittajat käymässä asemiin - pulloja ja kiviä heitelty

– Täällä on toisella puolella katua satoja mielenosoittajia, ja toisella puolella poliiseja ja kansalliskaartilaisia, kertoo Fergusonin mellakoiden keskeltä MTV Uutisten toimittaja Mari Karppinen.

Karppinen kertoi tilanteesta aamulla Suomen aikaa, kun Fergusonissa oli myöhäinen ilta.

– Tilanne tuntuu tiivistyvän puolta yötä kohden mentäessä. Mielenosoittajia kerääntyy kansalliskaartilaisten ja poliisien eteen huutelemaan ja kerjäämään vastareaktioita.

– Täällä on hyvin jänittynyt tilanne. Aluksi heiteltiin tyhjiä tölkkejä ja sitten suuria kivenmurikoita. Tilanne saattaa mennä vielä pahemmaksi yön kuluessa.

New Yorkista bussillinen mielenosoittajia

Fergusoniin on tullut väkeä myös muualta Yhdysvalloista.

– Alun perin mielenosoitukset olivat mustan väestön mielenosoituksia valkoisen poliisin toimintaa kohtaan. Nyt täällä on kaikenlaista väkeä. Muun muassa New Yorkista on tullut bussilastillinen ihmisiä osoittamaan mieltään. Suurin osa ihmisistä on rauhallisia, mutta ei tarvita kuin 50 ihmistä, jotka provosoivat, ja tilanne kärjistyy.

Karppinen kertoo rotukysymyksen kytevän kadun kiistoissa.

– Tummaihoinen paikallinen huusi juuri poliiseille, että miksi ette eilen pelastaneet minun liiketilojani, mutta pelastitte valkoihoisten liiketiloja. Poliisit hermostuivat ja melko kovaotteisesti pidättivät hänet, kertoo Karppinen.

Missourin osavaltion kuvernööri määräsi Fergusonin kaduille lisää kansalliskaartilaisia tukahduttamaan väkivaltaa. Alueella on yli 2 000 kaartilaista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme