Mainos
Mainos

MTV Filippiineillä: "Vuosien työ katosi yhdessä yössä"

Filippiinien taifuunin uhrien kärsivällisyys alkaa olla koetuksella. Ihmisten epätoivo saattaa muuttua levottomuuksiksi, jollei hirmumyrskyn pahimmin koettelemille alueille saada pian apua ja työtä ihmisille.

Cebun saarella sijaitsevassa Bogossa ihmisten hermot alkavat olla kireällä, koska hätäavun jakelu tökkii.

– Kysymme apua ohikulkevilta ajoneuvoilta. Olemme tiukilla. Minulla ei ole nyt töitä. Tarvitsemme erityisesti ruokaa ja suojaa, kuvailee Sammy perheensä tilannetta MTV Uutisille.

Alueen kaikki perheet painivat samojen ongelmien kanssa.

Paikallisen sokeritehtaan johtaja Alfred Acopan muistuttaa, että alue on maaseutua, missä on paljon köyhiä. Hän korostaa, että perusasiat pitää saada toimimaan pian. Muuten on edessä ongelmia. 

– Liitin kaivoveteen generaattorin, jolla pumpataan vettä tehtaan ulkopuolelle kaikille tarvitseville. Pikku hiljaa ihmisistä tulee epätoivoisia. Asiat pitää saada nopeammin taas toimimaan.

Haiyan-taifuuni jätti jälkeensä lohduttomia ihmisiä. Hätämajoitustilana toimivan koulun pihalla on murtunut nainen. Taifuuni pyyhki hetkessä vuosien elämän mennessään.

– On vaikeaa, surullista ja yksinäistä. Olimme rakentaneet kotiamme monet vuodet. Ja sitten se katoaa yhdessä myrskyssä. Miksi näin on tapahtunut? nainen pohtii lohduttomasti.

Uuden kodin rakentamiseeen ei ole rahaa. Raha menee lasten kouluihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme