Mainos
Mainos

MTV kannabis-messuilla: Marireseptejä lääkäriltä 40 dollarilla

MTV Uutiset vieraili viikonloppuna Yhdysvaltain länsirannikolla San Bernardinon kannabis-messuilla, joille osallistui noin 9 000 ihmistä. Pöhinää piisasi.

Marihuana nousi otsikoihin vuoden alussa, kun Coloradosta tuli ensimmäinen marihuanan myynnin laillistanut osavaltio Yhdysvalloissa. Myyntiluvan saaneet kaupat voivat myydä marihuanaa yli 21-vuotiaille korkeintaan 28 grammaa kerralla. Coloradon ulkopuolelta tuleville ostajille kaupataan kerralla enintään 7 grammaa.

Kannabis tarkoittaa koko kasvia ja marihuana sen terälehtiä, joita käytetään marihuanatuotteiden, kuten sätkien tekoon.

Marihuanaa ei edelleenkään saa käyttää julkisilla paikoilla. San Bernardinon (100 km Los Angelesista itään) kaksipäiväisillä Cannabis Cup -messuilla harva halusi tulla kuvatuksi sätkä kädessä, mutta pössyttely oli silti puoliavointa jo messualueen parkkipaikalla

.

Messujen pääsylippu maksoi 50 dollaria ja ohjelmassa oli mm. seminaareja, jotka koskivat kannabispolitiikkaa, -kokkaamista, -bisneksen perustamista ja lääkekäyttöä.

Kannabiksen lääkekäyttö on sallittua 20 osavaltiossa, mukaan lukien Kaliforniassa. Mutta liittovaltion lain mukaan kannabiksen käyttö on kiellettyä ympäri maan. Niinpä aina välillä liittovaltion agentit sulkevat jakelupisteitä ja pidättävät käyttäjiä.

Kannabisjärjestöjen edustajat kertoivat, että Alaskassa, Oregonissa ja Kaliforniassa on vireillä kannabiksen viihdekäytön ja Floridassa lääkekäytön laillistamiseen tähtääviä lakialoitteita. Alaskassa kansanäänestykseen tarvittava määrä nimiä on jo koossa. Siellä ja Oregonissa laki saattaa mennä läpi; Kaliforniassa tuskin vielä tänä vuonna. Täällä tosin kuka vain voi hankkia lääkärin reseptin ja ostaa sillä marijuanaa laillisesti.

Tästä todisteita oli nähtävissä myös messuilla. Messuväki jonotti telttaan, jossa päivysti lääkäri. Potilaat saivat täytettäväkseen yksisivuisen lomakkeen, jossa kysyttiin syytä marihuanan lääketarpeelle. Selkävaivat, unettomuus tai yleinen levottomuus riittivät. Mariresepti olisi lähtenyt 40 dollarilla.

Summalla olisi myös päässyt messujen muilta kielletylle, niin sanotulle ”lääkealueelle”. Tällä imelä- tuoksuisella alueella myytiin eri mari-laatuja.

Muissa teltoissa oli esillä kaikkea mahdollista kannabiksen käyttöön ja viljelyyn liittyvää – hampputuotteita, -öljyjä, -kankaita ja -kasseja, lannoitusaineita ja itse kasveja. Kannabispensaan olisi saanut kainaloon sadalla dollarilla. Niitä voi vaivihkaa kasvattaa vaikka messuilla myytävissä valokaapeissa. Cabinet Grow -firmasta kerrottiin, että Suomeenkin on myyty 30 tällaista marikaappia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme