Mainos
Mainos

MTV Kreikan pakolaisleirillä: Lämpimän aterian jonottaminen vie jopa viisi tuntia päivässä

Pelkästään Kreikkaan on alkuvuoden aikana vaeltanut Lähi-idän kriisimaista noin 100 000 pakolaista. Pahin tilanne on Kreikassa Idomenin leirilllä, joka on ääriään myöten täynnä kotoaan pakenevia ihmisiä.

Monet perheet ovat matkustaneet useita kuukaisia päästäkseen tähän pisteeseen. Täällä sataa, täällä on mutaa, eikä täällä ei ole minkäänlaisia fasiliteetteja. Tällaiseen määrään pakolaisia, näin yllättäen ja juuri täällä, ei koskaan osattu varautua, kertoo Punaisen Ristin tiedottaja Carloine Haga. 

Jotkut yrittävät elää mahdollisimman normaalia elämää ja tehdä jotakin hyödyllistä, toisilla taas hermot kiristyvät. Juuri tämän takia mellakkapoliisit ovat jatkuvassa hälytysvalmiudessa. Elämä kaaoksen keskellä on kaikkea muuta kuin helppoa. 

Ihmisille pyritään Idomenin pakolaisleirillä tarjoamaan yksi lämmin ateria päivässä, mutta jonottaminen voi kestää 3-5 tuntia. Afganistanin pakolaisia ei tällä leirillä enää näy. Heidät on siirretty ns. ei kenenkään maalle Makedonian puolelle, koska yksikään maa Albaniaa lukuunottamatta ei heitä halua.

– Yritämme löytää ratkaisua heidän tilanteeseensa, mutta monet naapurimaat, kuten Serbia ei päästä heitä rajan yli, ainoastaan syyrialaiset ja irakilaiset voivat päästä yli, sanoo kenttäjohtaja Haidar Fahad. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme