Mainos
Mainos

MTV Kreikassa: Ei-leiri voittaa: "Karnevaalitunnelmaa aistittavissa”

Yli 90 prosenttia äänistä on laskettu Kreikassa ja on selvää, että ei-leiri tulee juhlimaan voittoa historiallisessa kansanäänestyksessä. 

Ei-puoli on kerännyt yli 60 prosenttia äänistä. Kreikkalaiset äänestävät, pitäisikö maan hyväksyä sen velkojien sille asettamat ehdot.

MTV:n toimittaja Janne Hopsu seuraa historiallista kansanäänestystä Ateenan Syntagma-aukiolla.

– Aukiolle tulee koko ajan lisää ihmisiä. Politisoituneita mielenilmauksia ei vielä näy, vaan suurin osa on tullut nähtävästi nauttimaan ilmapiiristä. Tämä on maan lähihistoriassa hyvin poikkeuksellinen äänestys, karnevaalitunnelmaa on aistittavissa. 

Ei-leiri näkyvämpi

Hopsun mukaan kyllä-leiri on pitänyt Kreikassa ei-leiriä huomattavasti matalampaa profiilia. 

– Sana oxi eli eli ei näkyy erilaisissa julisteissa huomattavasti useammin kuin kyllä.

New York Timesin Berliinin toimituspäällikön mukaan Kreikan entinen ulkoministeri Dora Bakoyannis on sanonut saksalaiselle TV-kanavalle, että "on enemmän tai vähemmän selvää, että ei-ääni on voittanut." 

Uutistoimisto AFP:n mukaan ei äänestävät ovat aloittaneet jo juhlinnan Ateenan kaduilla. 

On epäselvää, mitä Kreikalle tulee tapahtumaan, jos se hylkää velkojien asettamat ehdot ja tuleeko maa yhä pysymään yhteisvaluutta eurossa. 

Ääntenlaskua voi seurata reaaliajassa Kreikan sisäministeriön sivuilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme