Mainos
Mainos

MTV Krimillä: "Ei voi sanoa, keneen voi täällä luottaa"

MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Aino Huilaja on juuri saapunut Krimin pääkaupunkiin Simferopoliin, jossa on hämmentynyt tunnelma.

Huilajan mukaan pääkaupungissa tunnelma on rauhallinen, mutta huhut ja uutiset Venäjän ja Ukrainan kireistä väleistä ja sotilaiden liikkeistä saavat aikaan pelkoa paikallisissa.

– Ihmiset näyttävät toimivan vielä melko normaalisti, mutta ihmiset puhuvat siitä, mitä nämä kaikki maailmalla tapahtuvat suuret kuviot tarkoittavat. 

Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk sanoo, että Venäjä on teoillaan julistanut sodan Ukrainalle. Jatsenjuk varoittaa, että Ukraina on katastrofin partaalla.

Ukrainan presidentti Oleksander Turtshynov pyytää maailman johtajia todellisiin tekoihin Ukrainan auttamiseksi. Ukrainan armeija on aloittanut liikekannallepanon ja kutsunut reserviläiset palvelukseen.

Huilajan mukaan valmistautuminen näkyi jo junamatkalla Krimille.

– Kukkuloille oli noussut vartiointipisteitä, miehiä seisoi kymmenen metrin välein ja poteroitakin kaivettiin. Silmiini se näytti siltä, että joku hyökkäys jostain päin voisi tulla.

Huilaja sanoo, että tilanne on vakava senkin takia, ettei voi tietää, keneen voi luottaa. Sotilaspukuiset asemiehet pysäyttävät liikennettä tiesuluilla.

– Check pointeilla liehuvat Venäjän liput, mutta ei tilanne välttämättä ole niin yksiselitteinen. 

Seuraa Aino Huilajan matkaa:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme