Mainos
Mainos

MTV Manchesterissa: Oliko Salman Abedi vain "pommimuuli" – miehellä todistettavasti yhteyksiä ääri-islamisteihin

Manchesterin maanantain tuhoisan pommi-iskun jälkeen tutkinta on edistynyt niin pitkälle, ettei 22-vuotiaan Salman Abedin enää uskota toimineen yksin. Poliisin ja terrorismin tutkijoiden mukaan Abedin viimeaikaiset liikkeet antavat tukea tälle teorialle.

Abedi on liikkunut sekä Libyassa että Syyriassa. Tämän asian ovat vahvistaneet niin brittien kuin ranskalaistenkin tiedustelulähteet. Hän palasi Libyasta kotiinsa vain vähän aikaa sitten.

Abedilla on myös ollut todistettavasti yhteyksiä ääri-islamisteihin. Saatuaan potkut Salfordin yliopistosta hän ripusti kotitalonsa katolle mustan lipun, jossa oli arabiankielisiä lauseita, naapurit kertovat. Hän asui huoneistossa yhdessa kahden muun nuoren miehen kanssa.

Palattuaan Libyasta hän muuttui hiljaiseksi ja hyvin uskonnolliseksi. Abedi ei välttämättä ole itse ollut rakentamassa pommia, vaan on saattanut vain kantaa sen mukanaan konserttipaikalle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme