Mainos
Mainos

MTV Moskovassa: Venäjän lehdistö vaikenee Putinin tyttäristä

Erityisesti suuret venäläismediat ja keltainen lehdistö vaikenevat Vladimir Putinin tytärten elämästä. Nuoremman tyttären ympäriltä paljastuneesta skandaalista kerrotaan vain muutamassa oppositiomielisessä julkaisussa.

Eilen paljastuneesta Putinin tyttären nimeämisestä johtamaan Moskovan yliopiston tieteellistä uudistusta kirjoitetaan venäläismedioissa hyvin niukasti. Katerina Vladimirovna Tihonovan asemasta kirjoittavat lähinnä pienilevikkiset julkaisut, kuten Snob.ru sekä Venäjän Forbes. Julkaisuja yhdistää hyvin valikoitunut lukijakunta.

Sen sijaan laajalevikkiset ja sensaatiohakuiset lehdet kuten Komsomolskaja Pravda eivät kirjoita toistaiseksi yhtään mitään Putinin tyttären yllättävästä nimityksestä.

Presidentin kahden aikuisen tyttären yksityisyyttä on varjeltu tarkoin koko Putinin valtakauden ajan, myös lehdistössä.

Yleensä tyttäristä kirjoitetaan vain silloin, kun presidentin tiedottaja Dmitri Peskov antaa lausunnon, johon tyttäret jotenkin liittyvät. Esimerkiksi syksyllä Vladimir Putin kertoi kummankin tyttären asuvan nykyään pääosin Moskovassa.

Paljastajana vapaa toimittaja

Myös kriittiset mediat varovat Putinin tyttäristä kirjoittamista. Yksi näistä medioista on RBK.

Mediatalo teki laajan selvityksen Moskovan valtiollisen yliopiston tulevasta uudistuksesta, jonka johtoon Putinin tytär on nimetty. Yliopiston innovaatiouudistukseen on budjetoitu yli miljardi euroa.

RBK ei itse kuitenkaan kirjoittanut Tihonovan kytköksistä mitään, vaikka on todennäköistä, että yhteydet selvisivät tutkintojen aikana.

Ensimmäisenä Tihonovan sukulaissuhteen paljastikin venäläismedioista riippumaton vapaa toimittaja Oleg Kashin, joka asuu nykyään Genevessä.

Kashin on venäläinen kolumnisti ja toimittaja, joka yritettiin murhata vuonna 2010. Sen jälkeen hän muutti pois Venäjältä, mutta on jatkanut toimittajan töitä lännestä käsin. Oppositiohahmo Aleksei Navalnyi nosti Kashinin huomion laajempaan tietoisuuteen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme