Mainos
Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Karjalan tragedian johdosta muitakin leirejä ehkä kiinni Venäjällä

Säämäjärven veneturman uhrien omaiset saavat miljoonan ruplan eli noin 13 800 euron korvaukset, kertoo Moskovan pormestari Sergei Sobjanin uutistoimisto Interfaxille. 

Lauantain veneturmassa Venäjän Karjalassa hukkui tiettävästi 14 lasta. Yksi lapsista on yhä kateissa ja hänen etsintänsä ovat tänään jatkuneet.

Pelastustoimia seuraamassa käynyt MTV Uutisten Venäjän-kirjeenvaihtaja Iida Tikka kertoo, että turma on puhuttanut Venäjällä etenkin siitä näkökulmasta, oliko kyse jonkinlaisesta inhimillisestä virheestä vai vakavasta turvallisuuden laiminlyönnistä.

– Turman yksityiskohdat ovat alkaneet tarkentua. Paikallismedian mukaan nämä ohjaajat ovat olleet ilmeisen nuoria ja leirin johtaja ei ole ollut täysin tietoinen tämän rekten aikataulusta tai suunnasta.

Leiri on suljettu, ja poliisi on pidättänyt tänään viisi leirin ohjaajista. Venäläismedian tietojen mukaan leiri oli jo aiemmin saanut huomautuksia.

– On päivänselvää, ettei kyseisellä leirillä noudatettu turvallisuusmääräyksiä. Siellä oli 70 lasta enemmän kuin siellä sopimusten mukaan pitäisi olla. 

Tikan mukaan vastaavia leirejä järjestetään hyvin paljon ympäri Venäjää. Pääministeri Dmitri Medvedev on määrännyt, että muidenkin lastenleirien valvontaa on tehostettava ja niille on tehtävä lisätarkastuksia.

– Voi olla, että lähipäivinä näemme usean leirin sulkemisia, Tikka arvelee.

Karjalassa ja Moskovassa on vietetty tänään surupäivää turman takia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme