Mainos
Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja Karlovin murhasta: Venäjän reaktio olisi voinut olla päinvastainen

Venäläisen suurlähettilään Andrei Karlovin murha voi lähentää Venäjän ja Turkin välejä, arvioi MTV Uutisten Venäjän-kirjeenvaihtaja. Karlov kuoli saamiinsa vammoihin, kun Turkin mellakkapoliisissa työskennellyt mies ampui tätä taidenäyttelyn avajaisissa Turkin pääkaupungissa Ankarassa maanantaina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi tänään, että venäläisen suurlähettilään Andrei Karlovin murhalla on pyritty vaikuttamaan Venäjän ja Turkin välien normalisoitumiseen. Putinin kuvaili tapausta provokaatioksi.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Iida Tikka arvioi, että Venäjän reaktio Turkin tapahtumiin olisi voinut olla myös päinvastainen.

– Lausunto kertoo osaltaan Venäjän halusta pitää hyvät välit Turkkiin, sillä tarvittaessa tämä olisi voitu kääntää myös toisin päin.

Tikka kertoo venäläisen aamu-tv-ohjelman juontajan todenneen tiistaina, että suurlähettilään surma saattaa jopa lähentää Venäjän ja Turkin välejä. Tikan mukaan se näytti käyvän tänään osaltaan toteen, kun Turkki, Iran ja Venäjä neuvottelivat Syyrian tilanteesta Moskovassa.

– Turkki lähti neuvotteluihin altavastaajan asemasta, sillä valtiolla on hyvin erilainen näkemys Syyrian johtaja Bashar al-Assadin kohtalosta kuin kahdella neuvottelukumppanillaan. Päivän mittaan kolmikko sai kuitenkin aikaan yhteislausuman, jossa painotetaan maiden halua työskennellä yhdessä Syyrian tilanteen ratkaisemiseksi.

Tikka arvioi, että Turkki nojaakin jatkossa yhä enemmän kohti Venäjää, ja että maiden Syyria-neuvottelut ovat jatkossa entistä Venäjä-vetoisemmat. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme