Mainos
Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja todisti kiinniottoa Manchesterissa – hälytysvalmius Britanniassa on nostettu kriittiselle tasolle

Manchesterissa on vielä varhainen aamu, mutta poliiseja on ympäri kaupunkia, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

Liikkumisrajoituksia purettiin jo illalla, mutta ratsioita on tehty useita eri puolilla keskustaa. Esimerkiksi autoja on pysäytetty ja kuljettajien henkilöpapereita on tarkastettu.

– Näin itsekin aivan hotellin vieressä yöllä pidätyksen, kun Hollannin rekistereissä ollut auto pysäytettiin ja sen kuljettaja vietiin kuulusteluihin, Saraste kertoo.

Maan hälytysvalmius on nostettu kriittiselle tasolle viisi, joka kielii Sarasteen mukaan siitä, että terroriteon uhka ei ole vain mahdollinen vaan myös ilmeinen.

– Uutta iskua odotetaan tapahtuvaksi milloin vain missä vain. Sen takia yleisötapahtumissa turvallisuutta kiristetään ja lentokentillä, bussiasemilla ja satamissa valvontaa lisätään entisestään.

Ennennäkemätöntä solidaarisuutta

Sarasteen mukaan kaupungissa ei terroriteosta huolimatta ole nähtävissä ulkomaalaisvihamielisyyden kasvua, oikeastaan päinvastoin.

– Manchester on hyvin monikulttuurinen kaupunki. Eilen kaupungintalon aukiolla oli paikalla surijoita kaikista uskontokunnista.

Paikka olevat korostivat yhteenkuuluvuuttaan ja osoittivat rakkauttaan kotikaupunkiaan kohtaan erilaisin paidoin ja julistein. Paikalla myös jaettiin ruokaa ja juomaa ilmaiseksi kaikille.

– Ihmiset ovat osoittaneet täällä ennennäkemätöntä solidaarisuutta uhrien omaisia kohtaan. He ovat tarjonneet apua kaikille jotka ovat sitä tarvinneet, päästäneet koteihinsa ja niin pois päin, Sarate kuvailee tunnelmaa kaupungissa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme