Mainos
Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Trump voi pahimmillaan saada virkasyytteen

MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen arvioi, että Comeyn lausunnot ovat Trumpin kannalta erittäin raskauttavia.

Kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen on seurannut FBI:n entisen johtajan James Comeyn kuulemista Washingtonissa.

– Entinen FBI:n johtaja ei voisi enempää korostaa syvää epäluottamustaan presidentti Trumpiin, Karppinen sanoo Seitsemän uutisissa.

Yhdysvaltain entisiä presidenttejä Barack Obamaa ja George W. Bushiakin palvellut Comey on kertonut alkaneensa pitämään erillistä muistiota tapaamisistaan Trumpin kanssa, sillä hän sanoo ettei voi luottaa siihen, että presidentti Trump kertoisi rehellisesti näistä tapaamisista.

Voi pahimmillaan johtaa virkasyytteeseen

Erityisen raskauttavaa Trumpia kohtaan on se, että Comey on tämänpäiväisessä kuulemisessa vahvistanut Trumpin pyytäneen häneltä erityistä lojaaliutta ja vihjaillut samassa yhteydessä työpaikan menettämisen mahdollisuudesta.

Vakavin väite on kuitenkin se, että Trump olisi pyytänyt Comeylta, että FBI lopettaisi hänen entistä turvallisuuspoliittista neuvonantajaansa Michael Flynnia koskevan Venäjä-tutkinnan.

Karppisen mukaan Trump voi pahimmillaan saada virkasyytteen, mikäli katsotaan että hän on syyllistynyt oikeuden estämiseen.

Kyseessä oli kuitenkin vasta Comeyn ensimmäinen julkinen kuuleminen. Asian käsittelyä jatketaan myöhemmin tänään suljetuin ovin.

– Täytyy muistaa, että republikaaneilla on enemmistö kummassakin kamarissa, ja loppujen lopuksi on poliittisesta tahdosta kiinni, että haluavatko he lähteä syrjäyttämään omaa presidenttiään.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme