Mainos
Mainos

MTV:n kirjeenvaihtajan raportti: Saksalaisten kärsivällisyys Kreikkaa kohtaan on lopussa

MTV Uutisten Saksan-kirjeenvaihtajan Tapio Nurmisen mukaan tavalliset saksalaiset ovat kyllästyneitä Kreikan pitkittyneeseen kriisiin ja Kreikan valtionjohdon toimiin. Asenteet ovat kiristyneet jopa vasemmisto-oppositiossa, Kreikan tukemiseen suopeimmin suhtautuneissa saksalaisissa.

Saksalaisten tuki Kreikan rahoittamiseen alkaa ehtyä, kertoo Saksan-kirjeenvaihtajamme Tapio Nurminen.

– Tavalliset saksalaiset ovat kyllästyneitä, kuten ovat olleet jo pitkään. Syynä lienee se, että Kreikassa tiukkojen säästötoimien ja ihmisten ahdingon syypäänä pidetään Saksaa. Sen sijaan saksalaisten mielestä Kreikkaa on tuettu heidän rahoillaan jo viisi vuotta, eikä tämä enää tunnu oikeudenmukaiselta.

Kreikka ilmoitti maanantaina, että se ei aio maksaa Kansainväliselle valuuttarahastolle tänään erääntyvää puolentoista miljardin euron lainaerää.

Valtiovarainministeri Gianis Varoufakisin mukaan Kreikka saattaa turvautua oikeustoimiin, jos maa yritetään pakottaa ulos euroalueesta.

Kreikka on jo vuosia arvostellut Saksan toimintaa Kreikan kriisissä. Saksassa taas Kreikan oma toiminta nostattaa tunteita. Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras on kehottanut kreikkalaisia äänestämään kansanäänestyksessä uuden tukiohjelman ehtoja vastaan.

– Nyt Saksassa ei tiedetä, mitä kansanäänestyksen jälkeen tapahtuu. Osa tietysti sanoo, että nyt se lasku tulee ja jarrua olisi pitänyt painaa aikaisemmin. Sen sijaan on vain turhaan yritetty Kreikkaa pelastaa viiden vuoden ajan, kertoo Nurminen.

– Jopa sosiaalidemokraatit, jotka ovat yleensä olleet Kreikan ymmärtäjiä Saksassa, ovat kyllästyneitä tilanteeseen. He olivat viimeisimmissä keskusteluissa jopa tiukempia Kreikkaa kohtaan kuin Saksan oikeisto tai Merkel.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme