Mainos
Mainos

MTV:n lentokoneesta tavoittama Kanerva: "Etyj-operaatiolla 100 %:n luottamukseni"

Itä-Ukrainan kapinalliset ovat syyttäneet Etyj-tarkkailijoita Kiovan joukkojen auttamisesta.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) on Etyj:n entinen yleiskokouksen puheenjohtaja, nykyinen kunniapuheenjohtaja ja Suomen ehdokas Etyj:n pääsihteeriksi.
MTV Uutiset tavoitti Kanervan lentokoneesta matkalla kokoukseen Wieniin. Kanerva kommentoi, että separatistien väite johtuu kiristyvästä tilanteesta.

-Tämä on hyvin perinteinen väite siinä vaiheessa kun taistelut kiihtyvät, Kanerva toteaa.

Kanerva kertoo, että vastaavasti Ukrainan puolelta kuuluu vastaavia syytöksiä siitä, että separatistit rajoittavat Etyj-tarkkailijoiden toimintaoikeutta.

-Tosiasia on, että operaatiolla on erittäin pätevä johto ja sillä on 100-prosenttinen luottamus puoleltani. Se on ilman muuta puolueeton, kommentoi Kanerva.

Itä-Ukrainaan on sovittu uusi tulitauko Ukrainan armeijan ja separatistien välille. Tulitauon on määrä alkaa maanantaina. Kanervan mielestä asiassa olisi nyt pakko päästä eteenpäin.

-Ja tulitauon jatkeeksi olisi saatava oikeat rauhanneuvottelut liikkeelle. Minskin sopimus on ainoa tie, joka tässä on asiallisesti löydettävissä, toteaa Kanerva.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme