Mainos
Mainos

MTV:n Saksan kirjeenvaihtaja: Jos Saksa Schulz aukaisee EU:n pattitilanteen, pitää Suomen miettiä linjansa uusiksi

Jos Saksaan uutta hallitusta kokoavan SPD:n puheenjohtajan Martin Schulzin esittämät EU-linjaukset saavat tukea myös luotavalta hallitukselta, voi Suomikin joutua harkitsemaan uudelleen EU-linjauksiaan, arvioi MTV Uutisten Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Schulz muun muassa tukee euroaluelle yhteistä budjettia, peräänkuuluttaen vahvaa Eurooppaa. Nurminen kuvailee ehdotuksia jopa vallankumouksellisiksi, ja ne voivat saada Ranskan presidentti Emmanuel Macronin esittämät uudistusideat liikkeelle.

– Kokonaan toinen kysymys on sitten mahdollisessa tulevassa hallituksessa, voivatko tällaiset asiat mennä läpi, Nurminen toteaa.

Jos ne kuitenkin saavat tukea, se tarkoittaisi EU:n uudistusyrityksiin liittyvän pattitilanteen aukeamista. Suomen kannalta muutos voi olla radikaali, sillä Suomi on ikään kuin Saksan takana vastustanut esimerkiksi EU:n yhteisvastuun lisäämistä.

– Sitä ei (Saksan nykyistä kantaa) enää olisi, ja Suomen pitäisi miettiä omaa EU-linjaansa kokonaan uudelleen, Nurminen arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme