Mainos
Mainos

MTV:n Sundström: Venäjän etu on pitää Georgia pihdeissään

MTV:n toimittaja Merja Sundströmin mielestä itsenäistyminen ei ole todennäköistä.

- Venäjän duuman ylähuone itsenäistymistunnustuksen antaakin, mutta siitä on vielä Kremliin pitkä matka. Oikeastaan Venäjän ei kannata tunnustaa Etelä-Ossetiaa tai Abhasiaa, koska samalla se ruokkisi itsenäisyysintoa Venäjän muissa kansoissa, sanoo Sundström.

Sundström sanoo, että Venäjän kannattaa pitää tilanne sellaisena kuin se nyt on. Venäjän edun mukaista on pitää ikään kuin Georgiaa pihdeissä ja valitettavasti käyttää hyväkseen Abhasiaa ja Ossetiaa.

- Ne ovat pelinappuloita tässä kansainvälisessä ankarassa pelissä.

Sundströmin mukaan Venäjällä on monta asiaa, mitä se voittaa pitämällä Georgiaa pihdeissään. Nyt se hallitsee paitsi Georgiaa, myös koko Azerbaizhanin aluetta ja koko sieltä alueelta tulevaa öljy- ja maakaasuliikennettä. Se on strategisesti valtavan tärkeä alue, sillä Venäjä hallitsee samalla koko Eurooppaan tulevaa energiaa.

Sundströmin mukaan Venäjä haluaa myös estää Georgian ja mahdollisten muiden valtioiden Nato-jäsenyyttä.

Sudström kertoo, että Venäjä oli suunnitellut hyökkäystään Georgiaan jo kauan.

- Siellä oli suuret sotaharjoitukset jo viime kesänä ja kansainvälisten asiantuntijoiden mukaan Venäjä oli valmistautunut hyökkäykseen hyvin.

Merja Sundström oli ulkoministeri Aleksander Stubbin mukana matkalla Ossetian alueella viime viikolla.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme