Mainos
Mainos

MTV:n toimittaja lukittautunut hotelliin keskellä Australian hirmumyrskyä: "Helvetin kova myräkkä"

MTV:n uutispäällikkö Tapani Pohjala on joutunut lukittautumaan hotellihuoneeseensa Australian koillisessa osassa sijaitsevan Queenslandin osavaltioon iskeneen hirmumyrskyn takia.

Myrskystä odotetaan alueella pahinta vuosikausiin. Debbie-myrsky on luokiteltu kategoriaan neljä ja sen takia yli sata koulua on suljettu ja ihmisiä evakuoitu. Myrskyä on kutsuttu paikallisessa mediassa "jättiläissykloniksi."

– Meidät on juuri tällä hetkellä linnoitettu kaikki omiin hotellihuoneisiimme, eikä täältä saa lähteä pois. Tilanne on kuin Ruotsin laivalla rajumyrskyssä paitsi että tämä laiva ei keinu. Rajuja syöksyvirtauksia ja erittäin kova tuuli. Tuuli saattaa olla 50-60 metriä sekunnissa. En ole koskaan aikaisemmin kokenut vastaavaa, MTV:n uutispäällikkö kertoo paikan päältä Hamilton-nimiseltä saarelta.

– Ulkoa kuuluu, että irtaimistoa menee rikki ja sirpaleiden ääniä. Aamulla näemme, mitä on tapahtunut.

Kuusi vuotta sitten alueelle iski Yasi-niminen hirmumyrsky, joka aiheutti pahoja tuhoja. Se repi talojen perustuksia ja tuhosi satoja. Pohjalan mukaan hotellissa on varauduttu rajuun myrskyyn erittäin hyvin.

– Täällä on muun muassa omat generaattorit, johtokeskus ja ensiapuasema. Meille on annettu evästä ja muun muassa hakaneuloja, joilla saamme verhot kiinni. Jos tuuli rikkoo ikkunan, niin sirpaleita ei lennä niskaan. Helvetin kova myräkkä. Jouduimme ilmeisesti juuri pahimmille holleille, Pohjala kuvailee oloja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme