Mainos
Mainos

MTV:n Venäjän-kirjeenvaihtaja: "Nemtsovin murhaa pidetään poliittisena"

Venäjällä käytännössä kaikissa ensikommenteissa on lähdetty siitä, että oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin ampuminen oli itsestään selvä poliittinen murha, kertoo MTV:n kirjeenvaihtaja Iida Tikka. 

- Monet ajattelevat, että se oli propagandan lopputulos. Kun pitkään jauhaa, että jokin on väärin tai joku on jopa fasisti, niin aina löytyy ihminen, joka saatta ominpäin toteuttaa vallanpitäjän vihjailun, Tikka kommentoi.

Hänen mukaansa Nemtsovin äiti on ollut huolissaan siitä, että tappaako tai tapattaako vallanpitäjät hänen poikansa. 

- Nyt pohditaan sitä, oliko kyseessä vallanpitäjien järjestämä murha vai oliko se heidän inspiroimansa.

Tikka kävi ampumispaikalla Kremlin kupeessa yöllä pari tuntia tapahtumien jälkeen.

- Jo silloin oli aistittavissa oppositiojohtajien ilmaisema raivo.

Tikka arvioi huomisen opposition mielenilmauksen Moskovassa muodostuvan huomattavasti aiempaa tärkeämmäksi tapahtumaksi Nemtsovin tappamisen jälkeen.

- Mielenosoituksen luonne muuttuu täysin. Sen teema on jo muutettu Nemtsovin muistotilaisuudeksi, kun aiemmin sen tarkoitus oli vastustaa esimerkiksi Venäjän ulko- ja talouspolitiikkaa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot