Mainos
Mainos

MTV:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja: Manhattanin verilöyly ei tullut yllätyksenä

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja  Mari Karppinen on parhaillaan New Yorkissa, jossa tehtiin illalla Suomen aikaa ainakin kahdeksan ihmisen hengen vaatinut veriteko.

Avolavapakettiautolla liikkunut 29-vuotias mies ajoi ihmisten päälle pyörätiellä Manhattanilla. Tapausta tutkitaan terroritekona. Miehellä oli mukanaan myös kaksi jäljitelmäasetta.

Karppinen kertoo, että veriteko ei tullut New Yorkin asukkaille yllätyksenä.

– Kun tuli tietoon, että tapaus oli sattunut lähellä entisiä WTC:n torneja, niin moni arvasi heti mistä on kyse, Karppinen toteaa.

Karppinen kertoo, että kaupungin asukkaat ovat sitä mieltä, että turvallisuutta pitäisi saada paremmaksi. Ihmiset kritisoivat sitä, että miksi autojen pääsyä pyöräkaistoille ei ole tehty vaikeammaksi.

– Eräs asia mikä on huomionarvoista on se, että vähemmistönä olevien uskontojen edustajat toivovat näissä tapauksissa, että kunpa tekijä ei kuuluisi omaan uskontokuntaani. Ilmapiiri on muutenkin jakaantunut ja rasismia esiintyy, Karppinen kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme