Mainos
Mainos

MTV Pariisissa: Kouluihin perustetaan kriisikeskuksia

Pariisilaisilla on kova tarve kokoontua surmapaikoille käsittelemään tapahtunutta, kertoo Pariisista MTV Uutisten toimittaja Helena Liikanen-Renger.

–  Tuntuu siltä, että pariisilaisilla on tarve tulla suremaan yhdessä paikoille, joissa surmat tehtiin. Ravintolan edessä on paljon kukkia, kynttilöitä, postikortteja ja piirroksia. Tuntuu, että suru alkaa tulla vasta nyt esiin. Olen muutaman sadan metrin päässä kahdesta ampumispaikasta, ja tuntuu, ettei tätä tapahtumaa ole vielä käsittänyt, eikä itsesuojeluvaiston vuoksi haluakaan käsittää.

Tapahtumat alkavat pikku hiljaa konkretisoitua kaupunkilaisten elämässä.

– Osassa kouluista ollaan pistämässä pystyyn kriisikeskusta huomista koulupäivää varten. Lisäksi ei vielä tiedetä onko jonkun lapsen vanhempi kenties ollut uhri.

– Saavuin lentokentälle moottoritietä pitkin, ja oli aika hurjaa kun moottoritien yllä olevissa kylteissä sanotaan, että "tilanne on vakava", kertoo Liikanen-Renger.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme