Mainos
Mainos

MTV Pekingissä: Mysteerikone raivostuttaa ja surettaa

Sadat omaiset ovat etsineet epätoivoisesti tietoa jo lähes kahden viikon ajan Malesian mysteerikoneesta.

Kuala Lumpurista Pekingiin 8. maaliskuuta matkalla olleella lennolla oli 153 kiinalaista, joiden 400 omaista ovat päivystäneet Pekingin Lido-hotellin edustalla. Osa itkien, osa surren ja osa raivoten.

– Kohteena on Malesian lentoyhtiö ja sen tiedotuspolitiikka. Osa on uhannut jopa syömälakolla, jos tiedotustilaisuuksien väliä ei tihennetä ja anneta enemmän tietoa, kertoi Pekingistä MTV Uutisten entinen Kiinan-kirjeenvaihtaja Petri Saraste Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew’lle.

"Merialuehan on valtavan iso, Australian kokoinen, missä tälläkin hetkellä etsitään."

Lentoyhtiö järjestää tiedotustilaisuuden joka ilta, mutta tieto on tipottaista ja hyvinkin ristiriitaista. Kiina ilmoitti eilen osallistuvansa etsintäoperaatioon.

– 21 satelliittia etsii Kiinan meri- ja maa-alueilta koneen jäännöksiä, Kiinan suurin pelastusalus, Haixun 01 on menossa kohti Singaporea, sieltä tehdään näitä helikopterietsintöjä, Saraste taustoittaa.

Kiina on myös tutkinut kaikkien koneessa olleiden kiinalaisten taustat.

– Heidän maineensa on ikään kuin puhdistettu, sillä heitä ei epäillä minkäänlaisesta sabotoinnista tai terrorismista.

Saraste itse uskoo, että tarinalla on surullinen loppu.

– Kyllä uskon, että se on palasina. Konkarilentäjän kertomus oli aika uskottava, epäili, että kone on syttynyt palamaan jonkun vian takia ja sen takia kommunikaatiojärjestelmät ovat sitten sulaneet ja hajonneet, ja kone on menettänyt hallintansa ja syöksynyt mereen. Merialuehan on valtavan iso, Australian kokoinen, missä tälläkin hetkellä etsitään. Kyllä se on vähän niin kuin neulan etsimistä heinäsuovasta. Nämä etsintäprojektit ovat aina kestäneet pitkään ja joitakin koneita ei ole koskaan löydetty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme