Mainos
Mainos

MTV Ranskassa: Tietoja egyptiläiskoneesta odotetaan pian – katosi valvotulla merialueella

Egyptin pääministeri sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että terrorismia ei voida sulkea EgyptAirin katoamissyistä pois, kuten ei myöskään muita vaihtoehtoja.

EgyptAirin matkustajakone on katosi tutkasta matkalla Pariisista Kairoon aamuyöllä. Lentokone oli juuri saavuttanut Kairon ilmatilan, kun katosi Välimeren yllä noin klo 02:45 GMT-aikaa, eli noin 04:45 Egyptin aikaa.

– Se mikä tästä alueesta tekee hyvin erityisen on se, että se alue on hyvin tarkkaan valvottua. Kyseessä on siis täysin erilainen tilanne kuin se, että lentokone katoaa Atlantilla, kuvailee Ranskasta MTV:n toimittaja Helena Liikanen-Regner.

Toimittaja Helena Liikanen-Renger muistuttaa, että merta valvotaan niin ilmasta kuin mereltä.

– Katoamispaikalla on paljon laivoja ja muita aluksia. Kreikka on jo aloittanut etsinnät alueella. Täällä Ranskassa uskotaankin, että tietoja saadaan hyvinkin pian.

Terrorismi on välähtänyt turman syynä myös Ranskassa. TF1-kanavalla lentoalan asiantuntija totesi, että pommi on voitu laittaa koneeseen mahdollisesti jo Ranskassa ja aktivoida myöhemmin. 

Ranskassa maan hallitus piti aamulla hätäkokouksen aiheesta. Egyptin matkustajalentoliikenneministeriö ilmoitti kymmenen jälkeen aamulla, että vielä on liian aikaista julistaa koneen pudonneen mereen, vaikka jotkin mediat ovat näin uutisoineet.

Lentokoneessa oli 66 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme