Mainos
Mainos

MTV seuraa: Nainen synnytti kodissaan keskellä Irma-myrskyä – ensiaputyöntekijöiltä erikoinen kysymys

Karibianmeren saarilla mittavaa tuhoa aiheuttaneen hurrikaani Irman keskus on saavuttanut Floridan. Myrsky matkaa Floridan Meksikonlahden puoleisella rannikolla kohti pohjoista. Aikaisemmin myrsky riehui Floridan eteläosissa ja saarilla.

Suora lähetyksemme on kuvattu Miamista, josta lähetimme kuvaa jo kello 15 aikaan iltapäivällä Suomen aikaa.Oheisesta sovelluksesta voit seurata alueen myrskyn kehittymistä. Kartta päivittää tietojaan muutaman tunnin välein.


Kello 13.35: Hirmumyrsky Irma on heikentynyt ykköskategorian hurrikaan, mutta Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus kuitenkin varoittaa, että Irman tuulet ovat edelleen vaarallisen voimakkaita.

Floridan kuvernööri Rick Scott puolestaan korosti, että hurrikaani jättää jälkeensä vaarallisia myrskytulvia.  

Kello 10.26: Floridan kuvernööri Rick Scott varoittaa alueen asukkaita vaarallisista tulvista.

– Vain 15 sentin liikkeessä oleva vesikerros pystyy kaataman ihmisen. Pysykää sisällä, pysykää suojassa, Scott tviittasi.

Kello 10.12: Hurrikaanien Irma ja Harvey aiheuttamat taloudelliset tappiot kohoavat yhteensä vähintään sataan miljardiin dollariin (83 miljardia euroa), arvioivat riskianalyysiyhtiöt CNN:n mukaan.

Kello 10.05: Irma on heikentynyt ykköskategorian hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla, kertoo Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus. Keskus varoittaa, että Irman tuulet ovat silti edelleen vaarallisen voimakkaita ja puuskatuulet voivat olla hengenvaarallisia.

Kello 9.04: Kaksi Irma-hurrikaanissa surmansa saaneista on poliiseja. Lue lisää tästä linkistä

Kello 8.17: Noin kolmen miljoonan ihmisen arvioidaan olevan ilman sähköä Yhdysvalloissa yön pimetessä Irma-myrskyn takia. Esimerkiksi Fort Lauderdalen kaupungissa Miamin pohjoispuolella on nähty monin paikoin ryöstelyä, tiedotusvälineet raportoivat. 

Kello 8.30: Viestipalvelu Twitterissä leviää käyttäjien kuvaamia videoita hurrikaani-Irman voimasta.

Kello 8.14: Yhdysvaltalaiskanava CNN kertoo naisesta, joka synnytti kotonaan Irma-myrskyn raivotessa ulkona. Poliisin mukaan nainen oli olosuhteet huomioon ottaen hyvin rauhallinen. 

CNN:n mukaan synnytyksessä avustaneet ensiaputyöntekijät kysyivät naiselta, haluaisiko hän nimetä lapsensa Irma-myrskyn mukaan. 

– En todellakaan. Hänen nimekseen tulee April, se on kaunis nimi, nainen vastasi. 

Kello 6.07: Hurrikaani on vaatinut yhteensä jo ainakin 30 ihmisen hengen, kertoo uutistoimisto AFP. Tiedot kuolleiden määrästä ovat vaihdelleet.

Floridassa hurrikaani on vaatinut kolmen ihmisen hengen, Brittiläisillä Neitsytsaarilla ainakin viisi ihmistä on kuollut, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla neljä, Saint Martinin ja St. Bartsin saarilla ainakin 14 ja Puerto Ricossa kaksi.

Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan Irma on vaikuttanut jo noin 1,2 miljoonan ihmisen elämään. Luku voi järjestön mukaan nousta jopa 26 miljoonaan.

Enki Research -tutkimuslaitos on arvioinut tuhojen mittaluokaksi noin 120 miljardia Yhdysvaltain dollaria eli noin 100 miljardia euroa.

Kello 1.05: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on julistanut Floridan osavaltion pyynnöstä Irma-hurrikaanin katastrofiksi, uutisoi muun muassa CNN. Julistuksen myötä liittovaltio voi antaa Floridalle lisäapua.

Lisäapuun kuuluu muun muussa varojen myöntäminen tilapäismajoituksiin ja kotien korjaamiseen sekä matalakorkoisten lainojen myöntäminen vakuuttamattomaan omaisuuteen kohdistuneiden tuhojen korjaamista varten.

Kello 0.14: Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus kertoo, että Irma on heikentynyt kakkoskategorian hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla. Irman tuulet ovat silti edelleen vaarallisen voimakkaita.

Kello 23:52: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kutsuu Irma-myrskyä isoksi hirviöksi. Hän ylistää pelastusviranomaisia näiden työstä myrskyn aikana. Presidentti kertoo haluavansa vierailla Floridassa pian.

Kello 23:44: CNN:n videolla nähdään, kuinka myrsky voi muuttaa kadut hetkessä joiksi.

Kello 23:25: Nasa on julkaissut satelliittikuvaa myrskyn liikkeistä kuluneen vuorokauden ajalta.

Kello 23:13: CNN:n mukaan Disney World-huvipuisto on jouduttu sulkemaan kuudetta kertaa koko puiston 45-vuotisen historian aikana.

Kello 23:08: Myrskyn keskus on saapunut Floridan lounaisrannikolla sijaitsevalle Marco Islandille. Myrsky laantuu tuntien mittaan, kun se jatkaa matkaansa kohti pohjoista.

Kello 22.25: 

 

Näkymä Miami Riverin varrella oli paikoin ahdistava, paikoin mykistävä. Joki kuohui yli äyräiden.

Kello 22.20: Hurrikaani on aiheuttanut valtaisen määrän aineellista vahinkoa.

Kello 22:15: Myrskyn tuomat sateet ovat saaneet kadut tulvimaan muun muassa Miamissa, vaikka myrskyn keskus ei osunutkaan suoraan kaupungin kohdalle. Irma on niin suuri, että sen vaikutukset ulottuvat käytännössä koko Floridan leveydelle.

Kello 22:10: Irma on voimakkain koskaan Yhdysvaltoja riepotellut myrsky. Samalla Irma on suurin koskaan Atlantilla syntynyt hurrikaani.

Kello 21:52: Videolla CNN:n meteorologi kertoo, että rajut tuulet iskevät Tampan seudulle illalla sikäläistä aikaa. CNN:n meteorologin mukaan ihmisiä saattaa odottaa "kuuden tunnin mittainen helvetti." 

Kello 21:45: Hirmumyrsky Irma on heikentynyt kolmosluokan hurrikaaniksi, kertovat meteorologit. Se on silti edelleen hyvin vaarallinen.

Kello 21:18: Hurrikaanikeskus varoittaa, että veden pinta voi nousta hyvin nopeasti Floridan lounaisrannikolla, kun myrskyn keskus etenee alueella.

Kello 19:44: Hurrikaanin aiheuttama vedennousu rannikolla voi olla paikoin yli neljä metriä.

Kello 19:12: Irma on poistumassa Floridan eteläkärjen Florida keys -saarien kohdalta. Myrsky on nyt matkalla kohti Floridan lounaista rannikkoa.

Kello 18:14: Hurrikaanikeskus muistuttaa ihmisiä, että Irma aiheuttaa hengenvaarallisia olosuhteita suureen osaan koko Floridasta, riippumatta siitä, mitä kautta myrskyn keskus kulkee.

Kello 17.33: Kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Irma-hurrikaani etenee pohjoiseen ja luoteeseen noin 13 kilometrin tuntivauhtia. Hurrikaanin puuskat ovat olleet pahimmillaan 58 metriä sekunnissa.

Kello 17.32: Miamin pohjoispuolella Irma-hurrikaani näkyy lähinnä sateina, ukkosina ja voimistuvana tuulena, kertoo MTV Uutisille Floridan Lantanassa sijaitsevan Suomi Talon puheenjohtaja Sirpa Aho.

Kello 17.28: Paikallinen sähköyhtiö kertoo sulkeneensa toisen Turkey Pointissa sijaitsevan ydinvoimalansa reaktoreista. Sulkeminen onnistui ongelmitta.

Floridan eteläkärjen saarilla riehuvan hurrikaanin tuulennopeus on liki 60 metriä sekunnissa. Yli kuusi miljoonaa osavaltion asukasta on paennut myrskyä kodeistaan.

Kello 16.55: Sähköttä on jo yli miljoona kotitaloutta, Floridan sähköyhtiöistä kerrotaan uutistoimisto Reutersille.

Kello 16.45: Olemme julkaisseet Irmaan liittyen lukuisia juttuja viikonlopun mittaan. Viimeisimmissä jutuissa Floridan poliisi varoittaa älyttömästä tempauksesta: Älä ammu hurrikaania. Miamissa nainen joutui puolestaan synnyttämään lapsensa kotonaan, kun pelastusviranomaisilla oli liian kiire hurrikaanin kanssa.

Kello 16.42:

Key Westin sääpalvelu twiittasi tärkeän huomautuksen: Jos tuuli tyyntyy, älä mene ulos, sillä olet myrskyn silmässä.

– Pysy sisätiloissa! Kun tuuli taas yltyy, se tapahtuu väkivaltaisesti ja nopeasti.

Kello 15.55: ABC Newsin tiedon mukaan Irman takia sähköttä on jo yli 810 000 kotitaloutta.

Kello 15.45:

Uutiskanava ABC:n mukaan ainakin kolme ihmistä on kuollut Floridassa hurrikaani Irman takia.

Yksi uhreista oli ajamassa autoaan, joka paiskautui päin puuta.

Kello 15.34: Sade piiskasi katuja aamutuimaan paikallista aikaa myös Miamissa.


Kello 15.19: Suomen ulkoministeriölle on tehty noin 100 matkustusilmoitusta Floridaan ja 35 Kuubaan, kerrotaan ministeriön viestinnästä. Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että kukaan suomalainen olisi joutunut pulaan Irman vuoksi.

Kello 15.12: Ylen meteorologi Seija Paasonen twiittaa, että Floridan lounasrannikolle on annettu varoitus 2,5 metrin myrskytulvasta. Vedenpinnan on arvioitu nousevan jopa 4,5 metriä.

Kello 15.04: Kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan hurrikaani Irman keskus on iskeytymässä Florida Keysin saaren eteläosiin.

Kello 14.57: USA:n ilmavoimien eteläisin toimipiste julkaisi videon Key Westistä. Myräkkä on Twitter-videolla käsinkoskelteltava.

Kello 14.11: Hurrikaani Irman keskus on saavuttanut Floridan eteläkärjen saariston, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset. Voimakkaat tuulet ja sateet piiskaavat Floridan eteläosaa.

CNN:n mukaan sähköt ovat poikki lähes 400 000 kotitaloudelta Floridassa.

Kello 13.24: Florida Keysin sääpalvelu julkaisi varoituksen äärimmäisen vaarallisesta tuulen nopeudesta. Tuolloin alueelle odotetaan tuulennopeutta, joka on yli 51 metriä sekunnissa.

Kello 13.18: ​​​​​​ Hurrikaani Irman keskus on hyvin lähellä Floridan eteläkärjen saarijonoa, kertoo Yhdysvaltojen hurrikaanikeskus.

Kansallisen sääpalvelun mukaan myrskyn keskuksen odotetaan olevan Florida Keysin yläpuolella Suomen aikaa kahden ja kolmen välillä iltapäivällä. Sääpalvelu varoittaa, että pahin on vielä edessä. Kaikkia alueelle jääneitä on kehotettu suojautumaan perusteellisesti hurrikaanin raivolta.

Irma vahvistui aamupäivällä Suomen aikaa uudelleen kategorian neljä hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla.

Floridan lounaisosaan odotetaan jopa yli 4,5 metrin nopeaa merenpinnan nousua. Ilmiötä kutsutaan myrskyvuokseksi.

Kello 13.08: Yhdysvaltain Weather Channelin meteorologin mukaan vastaavanlainen hurrikaani ei ole edes uhitellut niemimaata 57 vuoteen.

Meteorologi Jonathan Erdman twiittaa, että 120 kilometrin päässä Floridan eteläisistä Key Westin saarista on historiassa havaittu vain kuusi nelosluokan, eli toiseksi hurjimman kategorian hurrikaania.

Kello 12.12: Irma on nyt viisiportaisen luokituksen toiseksi vahvimmassa myrskyluokassa.

Irman reitti on lipunut lännen suuntaan, joten vaikuttaa siltä, että se ei iske suurkaupunki Miamiin niin voimakkaasti kuin aiemmin pelättiin. Nyt sen reitillä ovat muun muassa Tampan ja Saint Petersburgin kaupungit Floridassa.

Pahimmille riskialueille, kuten Florida Keysin saarille, on useista evakuointikehotuksista huolimatta jäänyt ihmisiä. Heidän tarkkaa määräänsä ei tiedetä.

Esimerkiksi myrskybongari Mike Theiss kirjoittaa Twitterissä seuraavansa Irman saapumista Key Westissä. Hurrikaanin keskus on saavuttamassa osavaltion eteläkärjen saaret pian.

– Ikkunani ulkopuolelta kuuluu paljon kolinaa ja metallin räsähdyksiä, kun tuulenpuuskat voimistuvat, Theiss tviittasi.

 Floridassa yli 6,3:a miljoonaa ihmistä on kehotettu lähtemään evakkoon. Osa hätämajoituskeskuksista on täyttynyt, ja ihmisiä on jouduttu ohjaamaan muihin majoituskeskuksiin.

Kello 12.05:

Kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Irma-hurrikaani on nyt 65 kilometriä kaakkoon Floridan Key Westistä. Kovimmissa puuskissa tuulennopeus on yltänyt 58 metriin sekunnissa.

Kello 11.53:  Yksi toisensa jälkeen Florida Keysin aluetta kuvanneet nettikamerat ovat lakanneet toimimasta. Osa näyttää vielä kuvaa. Oheisesta twiitistä voit katsoa, miltä Key Westissä näyttää juuri nyt.

Key Westin sääpalvelu varoittaa, että pahin on vasta edessä.

Kello 11.47: Florida Keysin saarten Smith Soal Lightin sääasemalla on havattu tuulenpuuskia voimakluudeltaan 94 mailia tunnissa (42 m/s).

Kello 11.18: Oheisista kuvista näkee, miltä Floridan Keysissä näyttää juuri ennen hurrikaanin iskeytymistä. Tuulenpuuskat ovat paiskoneet autotien täyteen multaa ja roskia.

Autioituneessa Miamissa palmut taipuivat villisti puuskissa.

Kello 11.08:

Tässä tuorein tieto Key Westin tuulennopeuksista: Molassesin riutalla mitattu 38 metriä sekunnissa viuhuvia puuskia. Keskimäärin tuulen nopeus on 29 metriä sekunnissa.

Kello 11.05: Floridan kuvernöörin Rick Scottin mukaan hurrikaani yltyy Keysin saarilla parhaillaan.

– Pysykää sisällä ja turvassa, Scott twiittaa.

Kello 11.03 Floridan niemimaan eteläpuolella oleva Florida Keysin saariryhmä joutuu Irman riepoteltavaksi hetkenä minä hyvänsä. Paikallisen sääpalvelun mukaan merenpinta on noussut jo 60 senttimetriä normaalista.

Kello 09.16 Uutistoimisto AP kertoo Twitterissä, että Irma on vahvistunut uudelleen kategorian neljä hurrikaaniksi.

Asiasta kertoo myös CNN.

Kello 08.15 Irman tuulet puhaltavat nyt rajuimmillaan 53,6 metriä sekunnissa.

Myrskyn odotetaan saavuttavan Floridan eteläkärjen saaristossa sijaitsevan Key Westin seitsemältä aamulla paikallista aikaa eli kahdelta iltapäivällä Suomen aikaa. Myrskyn reitti on lipunut lännen suuntaan, joten vaikuttaa siltä, että se ei iske suurkaupunki Miamiin niin voimakkaasti kuin on pelätty. Asiasta kertoo CNN.

Eilisiltana noin 70 000 on hakeutunut hätämajoituksiin.

Osa hätämajoituskeskuksista on jo täyttynyt ja joutunut käännyttämään ihmisiä oviltaan. Heidät on ohjattu lähialueiden muihin majoituskeskuksiin.

Lauantai-iltana paikallista aikaa 29 sairaalaa ja liki 300 hoitokotia oli ilmoittanut evakuoinneista. Potilaita on siirretty pahimpien riskialueiden sairaaloista turvallisemmaksi arvioitujen alueiden sairaaloihin.

Lisäksi erityishoitoa tarvitseville ihmisille on perustettu hätämajoituspaikkoja, joihin on hakeutunut noin 5 000 ihmistä. 

Kello 07.05

Irma jäänee sittenkin kategorian kolme hurrikaaniksi, sanoo Yhdysvaltain hurrikaanikeskus tuoreessa ennusteessaan.

Vaikka Irma saattaakin yhä voimistua merellä ennen saapumista Floridan maa-alueille, sen ei enää odoteta nousevan toiseksi vahvimpaan myrskyluokkaan eli neloskategorian hurrikaaniksi.

Ennusteesta kertoo CNN. 

Kello 06.40

Sähköt ovat poikki yli 168 000 asukkaalta, uutisoi CNN. 

Kello 06.31

Presidentti Donald Trump vakuuttaa viranomaisten olevan valmiina Floridan osavaltiota lähestyvän Irma-hurrikaanin varalta. Trump tviittasi noin kuudelta aamulla Suomen aikaa, että Yhdysvaltain katastrofivirasto Fema, rannikkovartiosto ja valtio ovat valmiina.

Trump totesi tviitissään Irman olevan tulossa ja toivotti jumalan siunausta.

Kello 06.15

Floridan kuvernööri Rick Scott pelkää osavaltion asukkaiden aliarvioivan Irma-hurrikaanin voiman. Erityisen huolissaan Scott sanoo olevansa siitä, etteivät ihmiset muista varoa myrskyn myötä nousevaa merenpintaa. Scott muistuttaa asukkaita siitä, ettei myrskyvaara ole ohi tuulten tyyntyessä, vaan myös vesimassat aiheuttavat hengenvaaraa.

Kuvernöörin kommenteista kertoo Guardian.

Floridan lounaisosaan odotetaan jopa yli 4,5 metrin nopeaa merenpinnan nousua. Ilmiötä kutsutaan myrskyvuokseksi.

Kello 6.00

Yhdysvaltain Floridassa on mitattu ensimmäiset hirmumyrskylukemiin yltävät tuulennopeudet.

Kansallinen hurrikaanikeskus kertoo, että Florida Keysin alueella on mitattu ykköskategorian hurrikaanilukemiin yltäviä tuulia, jotka puhaltavat 33 metriä sekunnissa.

Kello 05.40

Irman tuulet ovat saavuttaneet Florida Keysin saaret osavaltion eteläkärjessä. Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen mukaan Floridaan on jo saapunut tuulia, joiden voimakkuus lähentelee hurrikaanilukemia. Eteläisessä Floridassa on CNN:n mukaan tällä hetkellä sähköttä on noin 83 000 ihmistä. Sähkökatkojen on arvioitu kestävän päiviä tai joillakin alueilla viikkoja. Pahimillaan jopa miljoonat voivat Yhdysvaltain katastrofivirasto Feman mukaan joutua olemaan ilman sähköä.

Kello 05.00

Presidentti Trump kehottaa Twitterissä seuraamaan Floridan kuvernöörin Rick Scottin ohjeita ja hankkiutumaan suojaan, jos oleskelee tällä hetkellä myrskyn reitillä. "Ei ole montaa tuntia aikaa." 

Kello 04.55

Presidentti Donald Trump kehottaa Twitterissä kaikkia myrskyn reitillä olevia noudattamaan viranomaisten ohjeita. Hän sanoo myös, että hänen hallintonsa seuraa Irman etenemistä koko ajan ja ettö omaisuus on korvattavissa, mutta henget eivät.

Kello 23:45

Hurrikaanikeskus ilmoittaa, että myrsky on saavuttamassa Floridan eteläosissa sijaistsevat Florida Keys -saaret. 

Kello 23:20

Sääpalvelun edustaja kehottaa videolla ihmisiä pakenemaan vaaran tieltä. Viranomaiset muistuttavat, että vaara-alueelle jääminen voi olla hengenvaarallista.

Kello 21:41

Tuoreimpien ennusteiden perusteella Irman reitti saattaa mennä odotettua lännenmpää, jolloin sen keskus ei osuisi suoraan Miamin kaupungin kohdalle. Myrsky on kuitenkin saamassa lisää puhtia sitä mukaan, kun se lähestyy rannikkoa. 

Kello 21:02

Sääpalvelu varoittaa, että sääolosuhteet Floridan eteläosissa huononevat nopeasti seuraavan vuorokauden aikana.

Kello 19:43

Floridan kuvernööri Rick Scott muistuttaa, että kaikkien evakuoitaviksi määrätyillä alueilla olevien ihmisten tulee lähteä myrskyn alta pois. Myös kansallinen sääpalvelu totesi, että määrätyiltä alueilta evakkoon on lähdettävä heti, sillä hengenvaarallinen myrsky lähestyy osavaltion lounaisosia.

Kello 18:42

Hurrikaanikeskuksen mukaan Irman vaikutukset ulottuvat todennäköisesti koko Floridan niemimaan alueelle.

Kello 17:15

Yhdysvaltain viranomaiset ovat julkaisseet kartan, jossa näytetään alueet, joihin hurrikaani Irman mahdollisesti nostattamat tulvat saattavat iskeä.

Kello 15:53

Yhdysvaltojen ilmatieteen laitos varoittaa, että hurrikaanin myötä suuret alueet maata voivat jäädä veden alle. Viranomamiset kertovat , että myrsky voi huuhtoa mennessään myös esimerkiksi osia teistä.

Kello 14.39:

Miamin sääpalvelu kertoo Twitterissä, että tuulen nopeus on yltynyt 51 solmuun, eli reiluun 26 metriin sekunnissa.

Kello 14.01:

Irman uskotaan voimistuvan kategoriaan viisi sen lähestyessä Floridaa. Paikallisia asukkaita varoitetaan pysäyttävästi: "Missään ei ole turvallista"

Kello 13.46: 

Irman kovimmat tuulet puhaltavat edelleen noin 69 metriä sekunnissa ja ovat hyvin rajuja.

Irmaa seuraava hurrikaani Jose hipoo niin ikään luokituksen ylintä tasoa. Jose uhkaa osin samoja saaria, joiden yli Irma pyyhki aiemmin.

Meksikon itärannikkoa piiskannut ykköskategorian hurrikaani Katia tyyntyi aiemmin trooppiseksi myrskyksi. Katia saavutti Meksikon rannikon varhain aamulla Suomen aikaa. Yhdysvaltojen hurrikaanikeskus on arvioinut, että myrskyn tuomat rankkasateet voivat aiheuttaa vuoristoisella alueella vaarallisia tulvia ja maanvyörymiä.

Miljoonia evakuoitu

Kuubassa yli miljoona ihmistä on evakuoitu varotoimena hurrikaanin takia. Maan pääkaupungin Havannan odotetaan välttyvän pahimmalta, mutta myös sinne on annettu hurrikaanivaroitus. Viranomaisten mukaan hirmumyrsky on jo aiheuttanut tuhoja, mutta kuolonuhreista ei toistaiseksi ole tietoa.

Yhdysvaltojen Floridassa on niin ikään kiireellä evakuoitu ihmisiä hurrikaanin tieltä. Evakuointialueilla asuu noin 5,6 miljoonaa ihmistä osavaltion 20,6 miljoonasta asukkaasta.

Floridan kuvernööri Rick Scott on kehottanut asukkaita lähtemään lähimpään mahdolliseen hätämajoituspaikkaan, jos he eivät ole poistuneet riskialueilta lauantaina paikallista aikaa keskipäivään mennessä.

– Ihmisten on ymmärrettävä, jos on evakuointialueella, on oltava hyvin varuillaan ja pitäisi olla lähdössä nyt. Tämä voimakas myrsky on osavaltiotamme suurempi, Scott varoitti.

Karibianmeren alueella hurrikaanin takia on saanut surmansa ainakin 19 ihmistä ja tuhansia koteja on tuhoutunut.

Kello 13.19:

Floridan osavaltiossa lähestyvä hurrikaani huolettaa erityisesti Key Westin saarilla.

Saaren sääpalvelu korostaa, että Irma tulee aiheuttamaan hengenvaarallisia tuhoja eikä koko saariryhmältä löydy turvallista paikkaa myrskyn ajaksi.

Kello 13.01: Karibianmerellä sijaitsevien Saint-Martinin ja Saint-Barthelemyn alueilla hurrikaani Irman aiheuttamien vahinkojen arvo on noin 1,2 miljardia euroa, arvioi Ranskan valtion vakuutusyhtiö CCR. Yhtiön mukaan summaan on laskettu vahingot, jotka ovat koituneet luonnontuhojen varalta vakuutettuihin kiinteistöihin, ajoneuvoihin ja yrityksille.

Hurrikaani Irma liikkuu parhaillaan Kuuban kautta kohti Floridaa. Karibianmeren pieniä saaria uhkaa myös Irman seuraava hurrikaani Jose.

Oheisen twiitin kartassa arvioidaan, kuinka voimakkaana ja mihin aikaan paikallista aikaa Irma Floridaan iskee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme