Mainos
Mainos

MTV seuraa: Salwan pääsee teltasta sisätiloihin – "Minulla on jo neljä suomalaista ystävää, yksi päivässä"

Irakilainen Salwan Albarode on puhelimessa innoissaan: hän on pääsee tänä iltana telttamajoituksesta sisätiloihin Turussa. MTV Uutiset seuraa nuoren irakilaisen turvapaikanhakijan Salwanin elämää Suomessa. 

Salwan saa siis nukkua ensi yön lakanoiden välissä katto pään päällä. 

– On mukava päästä sisätiloihin, vaikka nukuinkin kyllä viime yön teltassa kuin tukki. Menin illalla kahdeksalta nukkumaan ja heräsin tänä aamuna yhdeksältä. Olen vielä niin väsynyt matkasta, 25-vuotias Salwan huokaa.
 
Hänellä on takanaan kuukauden mittainen matka Kreikan, Makedonian ja Serbian kautta Suomeen. Nyt nuori mies huokaa jo onnellisena, sillä Suomi tuntuu turvalliselta ja suomalaiset ihmiset todella ystävällisiltä. 

– Kun aamulla heräsin, minulle tuotiin kahvia ja teetä ja aamupalaa. Lounaaksi söimme kanaa ja riisiä, mikä oli tosi herkullista. Olen myös saanut vaatteita, sillä minulla oli tänne tullessani vain päälläni olleet housut ja paita, hän kertoo englanniksi.  


Hyvän ruoan ja vaatteiden lisäksi Salwan iloitsee muutamasta suomalaisesta ystävästä, jotka hän on saanut lyhyessä ajassa. Paikallisiin tutustuminen on Salwanin mielestä tärkeää.

– Voin sanoa, että minulla on neljä suomalaista ystävää, ja olen ollut Suomessa nyt yhteensä neljä päivää. Jokaisena päivänä siis yksi uusi suomalainen ystävä, hän nauraa.  

Salwanin aika on kulunut vastaanottokeskuksessa teltassa, jossa hänellä on tuttavia Irakista. Kotiinkin on soitettu.

– Irakissa puhelinlinjat ovat huonoja. Aamulla puhuin internetin välityksellä Mosulissa olevan veljeni kanssa. Kerroin hänelle näitä samoja asioita kuin tässäkin. Tietenkin minulla on häntä ja koko perhettäni ikävä, Salwan sanoo. 

Entä mistä Salwan juuri nyt haaveilee? Ainoa asia, mistä mies pilke silmäkulmassa unelmoi, on oma keittiö, jossa voisi laittaa irakilaista ruokaa. Oman perheen lisäksi hänellä on oman maan ruokaa melkoinen ikävä. 

Salwan puhuu myös suomen kielen opinnoista, jotka hän haluaisi pikaisesti aloittaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme