Mainos
Mainos

MTV seuraa USA:n supertiistaita: Poliittinen peli yltyi käsirysyksi

Yhdysvalloissa on tänään niin sanottu supertiistai, jolloin republikaanit ja demokraatit äänestävät 12 osavaltiossa suosikkiehdokkaansa presidentiksi.

Supertiistaita pidetään tärkeimpänä päivänä presidenttiehdokkuutta tavoittelevien kalentereissa. Jos silloin saa merkittävän voiton, se antaa ehdokkaalle usein vauhtia koko esivaalin voittamiseen.

Tähän mennessä äänestys on käyty neljässä osavaltiossa. Niiden jälkeen republikaanien kärjessä on Donald Trump ja demokraattien Hillary Clinton.


Trump haukuttiin pikkukätiseksi oranssinaamaksi

”Donald Trump on oranssi, jolla on kokoonsa nähden pienet kädet”, huutaa käheä-ääniseksi itsensä huutanut Floridan senaattori Marco Rubio lavalla. ”Trump tekee bisnestä mafian kanssa”, väittää mikrofoniin toisaalla puolestaan Teksasin senaattori Ted Cruz.

Vyön alle ja kovaa mentiin eri puolella Yhdysvaltoja niin kutsunun supertiistain aattona. Rubiolla ja Cruzilla onkin syytä paniikkiin, jos uutiskanava CNN:n tuoreimpaan kannatuskyselyyn on uskominen. Kanava julkisti kyselynsä tuloksia supertiistain aattona ja niiden mukaan Trump johtaisi kilpakumppaneitaan yli 30 prosenttiyksiköllä.

Trumpin vaalitilaisuus äityi käsirysyksi eilen. CNN:n kuvaaja kertoi, että Time-lehden valokuvaajan joutuneen tappeluun salaisen palvelun agentin kanssa. 

Moni republikaani lausuikin julkisesti, ettei tule äänestämään Trumpia, vaikka hänestä valittaisiin puolueen ehdokas. Republikaanipuolue on kriisissä, sillä Trump on vaalilauseissaan arvaamaton eikä hänen taakseen uskalla kovin moni asettua.

Demokraattien puolella Hillary Clintonin uskotaan ottavan jälleen reilun voiton Bernie Sandersista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme