Mainos
Mainos

MTV Slovjanskissa: Tilanne rauhallinen, mutta erikoinen

Slovjanskissa aamupäivällä paikalla olleen MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Petri Sarasteen mukaan tunnelma kaupungissa oli hyvin rauhallinen. Havaintoja terrorisminvastaisesta iskusta tai tulitaisteluista ei näkynyt.

- Tulimme paikalle noin vähän kymmenen jälkeen, niin tilanne oli hyvin rauhallinen ja ihmiset eivät puhuneet tästä asiasta siellä yhtään mitään. Paikalliset toimittajat kyllä vahvistivat, että joku tällainen isku olisi tehty, mutta taistelun tai sen jälkeistä tunnelmaa ei näkynyt missään. Sen on täytynyt tapahtua hyvin nopeasti ja aikaisin aamulla.

Ukrainan sisäministeri Arsen Avakovin mukaan Slovjanskin operaatiossa olisi kuolonuhreja molemmin puolin. Saraste kertoo, että paikallinen toimittaja oli vahvistanut ainakin yhden kuolleen ja yhdeksän loukkaantuneen.

- Poliisiaseman operaatio on kyllä silti jonkinlainen mysteeri, koska paikalliset ihmiset eivät siitä tuntuneet tietävän yhtään mitään, eikä myöskään muut toimittajat.

Isoja tiesulkuja

Slovjanskin kaupunkiin johtaville teille on pystytetty isoja tiesulkuja. Venäjämieliset separatistit tarkastavat suluilla autoja.

- Isommat tiet on jo suljettu valtavilla rengaskasoilla ja sinne raahataan lisää tavaraa kokoajan. On hyvin vaikea päästä sisään ja vaikea päästä myöskin ulos.

- Barrikadien pystytys kertoo siitä, että siellä pelätään kyllä sitä, että kaupunkiin tehdään laajempikin terrorismin vastainen isku. Sellaisia merkkejä ei ollut kylläkään näkyvissä ainakaan silloin kun minä siellä olin, Saraste jatkaa.

Sarasteen mukaan terrorismin vastaisia joukkoja ei kaupungin katukuvassa tai lähettyvillä näkynyt.

- Ainoastaan yksi helikopteri pörräsi korkealla taivaalla, mutta ei yhtään sen näköistä kuin mielessäni ajattelin kun sinne menin.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot