Mainos
Mainos

MTV tapasi moskovalaisia: Tunteet vihasta välinpitämättömyyteen

Moskovalaiset puhuvat näinä päivinä hyvin erilaisin äänenpainoin ruplan romahduksesta.

Kirjeenvaihtaja Iida Tikka tapasi iltapäivällä moskovalaisia. Kaupungilla ollaan sekä huolissaan että vihaisia, jopa hälläväliä-asennetta esiintyy.

– Tunteiden kirjo vaihtelee täällä välinpitämättömyydestä vihaan. Vihaisia ovat tietysti ne, jotka ovat menettäneet alamäessä rahansa. Istuin päivällä junassa miehen kanssa joka oli menettänyt 17 000 ruplaa, Tikka kertoo.

Paniikki näkyy Tikan mukaan niin, että osa ihmisistä on rynnännyt kotitarvekaupoille.  Esimerkiksi Ikeaan tai elintarvikeliikkeisiin täyttämään jääkaappeja. Ostoksia tehdään sen varalta, että kulutustavaroiden hinta nousee kohta pilviin.

– Välinpitämättömimmät täällä ajattelevat, että mitäpä tässä, kun palkka kuitenkin maksetaan ruplina.

Tikan mukaan Moskovassa hmiset tietävät että ruplan alamäen suuri syy on öljyn hinta. Hinnanlaskusta kuitenkin syytetään Yhdysvaltoja. Kaduilla puhutaan Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian neuvotteluista.

Syytetään myös Venäjän hallitusta, joka ei ole vieläkään onnistunut oikomaan taloutta. Tällä tiellä ovat varsinkin ne, jotka ovat jo kokeneet monta Venäjän talouden romahdusta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme