Mainos
Mainos

MTV Ukrainan kriisipesäkkeessä: Pommituksia siviilikohteisiin

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste seuraa Itä-Ukrainan pahenevia taisteluja Ukrainan armeijan hallussa olevassa Kramatorskin kaupungissa. Kramatorsk sijaitsee 80 kilometrin päässä Debaltseven kaupungista, jota kapinalliset parhaillaan piirittävät.

– Taistelua on käyty viimeisen vuorokauden aikana erittäin kiivaasti. Siviilikohteet ovat saaneet osumia, ja siviilejä on kuollut.

Sarasteen mukaan alueita tulitetaan kranaattitulella, raskailla raketeilla ja tykistöllä.

– Debaltseven kaupunkia, joka on strategisesti tärkeä liikenteen solmukohta, yritetään valloittaa kahdesta eri suunnasta.

– Riippumattomien journalistien ja muiden silminnäkijähavaintojen mukaan kapinallisia on noin 2500. Heillä on hallussaan 35 panssarivaunua, noin 50 panssaroitua miehistönkuljetusajoneuvoa, 50 tykkiä ja 22 raketinheitintä. Nämä aseet ovat tällä hetkellä kovassa käytössä.

Jos kaupungin motitus onnistuu, taistelulla voi olla traaginen loppu.

– Kaupungista ei aiota luopua, ja armeija lähettää lisää joukkojaan alueelle. Kaupunki on kärsinyt pahoja tuhoja ja noin 30 000 siviilin elämä on vaarallista ja vaikeaa. Sähköä, vettä ja puhelinyhteyksiä ei ole.

Sarasteen mukaan viime päivien taisteluissa on kuollut keskimäärin 10 ihmistä päivässä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme