Mainos
Mainos

MTV Ukrainassa: "Häipykää heti kotiinne tai revimme passit"

Tilanne Krimin rajalla on kiristynyt huomattavasti eilisestä, kertoo Ukrainassa oleva MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Aino Huilaja.

Huilaja yrittää päästä Krimin puolelle raportoimaan tapahtumista, mutta rajaviranomaiset tekevät liikkumisen hyvin hankalaksi.

– Ensin tavaroitamme tutkittiin ihan normaalisti, mutta siinä vaiheessa kun he huomasivat, että meillä on muun muassa kameroita mukanamme, tilanne muuttui täysin. Meille sanottiin, että meidän on parempi lähteä nyt kotiin kokonaan, medialla ei ole Krimille mitään asiaa ja passimme revittäisiin, ellemme häivy samantien, Huilaja kertoo.

Huilaja liikkuu BBC:n toimittajan ja kuvaajan sekä Turkin Al-Jazeeran toimittajan sekä muutama ranskalaistoimittajan kanssa. He ajavat letkassa, jossa useampi auto kuljettaa toimittajia.

Hänen mukaansa viranomaisten asenteen lisäksi myös maisemat Krimille ovat muuttuneet.

– Eilen rajalla näkyi useita univormupukuisia miehiä, mutta nyt rajan toisella puolella liehuvat Venäjän liput ja siellä näkyy kymmenien, ehkä jopa satojen ihmisten joukkoja. Ihmisiä partioi myös kukkuloilla.

Krimille päin suuntautunut liikenne on hyvin vähäistä ja kaikki sinne matkustavat tutkitaan tarkkaan. Asukkaat päästetään vielä yli.

Seuraavaksi Huilaja yrittää Krimille H'ersonin kaupungista, josta hän toivoo junan kulkevan.

– Meidän piti jo aamulla mennä junalla, mutta kokeilimme autoa, kun juna oli niin valtavasti myöhässä. Näyttäisi siltä, ettei alueelle haluta länsimaista mediaa.

Krimin alueella on kuitenkin myös suomalaistoimittajia, jotka olivat päässeet rajan yli ennen tilanteen kiristymistä.

Seuraa Aino Huilajan matkaa:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot