Mainos
Mainos

MTV Ukrainassa: Krimillä moni pitää venäläisjoukkoja turvan takeena

MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Aino Huilaja on parhaillaan Krimin pääkaupungissa Simferopolissa. Huilajan mukaan kaupungissa on tällä hetkellä rauhallista.

- Itse asiassa asejoukkoja täällä kaupungissa on näkynyt tänään vähemmän kuin aiempina päivinä. Ilmeisesti he ovat siirtyneet rajavartioasemille ja Krimille johtavalle tielle.

Huilaja yritti aiemmin päivällä päästä Krimille tietä pitkin, mutta hänet ja muut länsimaiset toimittajat käännytettiin pois. Käännyttäjät olivat naamioituneita ja aseistautuneita miehiä, jotka kutsuvat itseään Krimin itsepuolustusjoukoiksi.

- He tosiaan partioivat siellä tänään aamulla ja päivällä tien molemmin puolin kukkuloilla. Se näytti todellakin siltä, että siellä valmistaudutaan, ei pelkästään vartioimaan, vaan myös tähtäämään kukkuloilta ja tietysti puolustamaan. Näytti, että siellä varaudutaan ihan sotaan.

Myöhemmin päivällä Huilaja onnistui matkustamaan Krimille junalla.

Pelkoihin eri syitä

Simferopolin katukuvassa näkyy Huilajan mukaan ihmisiä, jotka kantavat Venäjän lippua. Hänen mukaansa osa ihmisistä on peloissaan, osa ei.

- Jos he ovat peloissaan, niin he ovat peloissaan aivan eri asioista. Varsinkin heti tuossa Krimin ulkopuolella on heitä, jotka ovat peloissaan nimenomaan näistä venäläisjoukoista. Koko ajan huhut kulkevat ja puhutaan 15 000:sta venäläissotilaasta Krimin alueella, Huilaja sanoo.

Suurin osa ihmisistä Simferopolissa on kuitenkin venäläistaustaisia tai venäläismielisiä.

- He nimenomaan pitävät näitä Venäjän liikkeitä hyvinä ja sanovat, että juuri nämä Venäjän liikkeet turvaavat heidän olemisensa ja turvallisuutensa täällä Krimillä, Huilaja kertoo.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme