Mainos
Mainos

MTV Ukrainassa: Talvea vasten paine kasvaa

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva on käynyt tutustumassa Ukrainan armeijan separatistien väliseen vyöhykkeeseen tilanteen kiristyttyä rajan molemmin puolin.

Tarkastusasemalla autojonot ovat paikalla olevan toimittaja Petri Sarasteen mukaan jopa 5-7 kilometrin mittaiset.

Kanervan mukaan rajavalvonta on yksi avainkysymyksistä kriisin ratkaisuun. Hän sanoo MTV Uutisten haastattelussa paikan päällä, että rajavalvontaa ei voi antaa yksistään jomman kumman osapuolen hoitoon.

– On poliittisesti epärealistista kuvitella, että rajavalvonta olisi nykyisellään molemmin puolin rajaa venäläisten sotilaiden hallussa, tai että se siirtyisi äkkiä Ukrainan haltuun. Näin ollen ainoa järkevä kompromissi olisi se, että Etyj voisi sitä rajaa ottaa uskottavasti valvontaansa.

Autojonojen keskellä Kanerva myös arvioi, että olosuhteiden vaikeutuessa painetta kasvatetaan ja talvea vasten Ukrainassa nähdään paljon pahempaakin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme