Mainos
Mainos

MTV Uutiset Filippiinien tuhoalueella: Kaoottinen tilanne

Filippiineillä hallitus on lähettänyt taifuunin tuhoalueelle sotilaita ja poliiseja estämään ryöstelyä ja turvaamaan raivaus- ja pelastustöitä. 

Nopean hätäavun tarpeessa on miljoonia ihmisiä. Uhrien määrästä ei vieläkään ole selvyyttä.

Filippiinien presidentti on julistanut maahan poikkeustilan.

MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsu on Sebun saarella pahimman tuhoalueen lähellä. 

Hopsu kertoo, että tilanne on paikoin kaoottinen ja asevoimat pyrkivät pitämään yllä järjestystä.

Hopsu toteaa, että ryöstelyyn on osittain inhimillinenkin syy sillä monet ihmiset ovat menettäneet kaiken ja he käyvät nyt eloonjäämistaistelua.

-Monet ovat epätoivoisia, kun vaatteet,ruoka ja koti ovat kaikki menneet. Ja samalla tuntuu siltä, että apu ei tule perille, toteaa Hopsu.

Kansainvälistä katastrofiapua on alkanut saapua, mutta avun toimittaminen tapahtuu hankalissa olosuhteissa.

- Suurilla kansainvälisillä toimijoillakin, kuten Punaisella Ristillä, Oxfamilla ja YK:n järjestöillä on ollut vaikeuksia järjestelyissä. Mukana avustamisessa on lisäksi kymmeniä muitakin järjestöjä ja Yhdysvaltojen asevoimatkin, joten melkoisen työlästä tämä on.

Uhrien määrästä ole toistaiseksi tarkkaa tietoa.

- 10 000 uhria on edelleen epävirallinen luku ja Filippiinien keskiosien saarilta tulee vielä uhrilukuja. Mutta moni on kateissa, niin tuo luku on vielä arvio.

Punaisen Ristin mukaan avun tarvitsijoita paikalla on 5-10 miljoonaa.

-Apua todellakin tarvitaan koska taifuunin jälkiseurausten uhrien määrä uhkaa nyt kasvaa, jos apua ei saada paremmin perille, kertoo Hopsu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme