Mainos
Mainos

MTV Uutiset Kiovassa: "Tilanne täällä on äärimmäisen vaarallinen"

Ukrainassa mielenosoitukset ovat riistäytyneet käsistä. Mielensoittajien lääkintäkeskuksen mukaan viisi mielenosoittajaa on kuollut ja 300 loukkaantunut päivän aikana kahakoissa, oppositiomielinen Hromadske-radio kertoo.

MTV Uutisten Kiovassa paikan päällä oleva toimittaja Aino Huilaja kertoo, että liikkeellä on nyt paljon huhuja ja kyseessä on pattitilanne.

– Tilanne täällä on äärimmäisen vaarallinen, tällainen pattitilanne. Osa hallituksen ministereistä syyttää mielenosoittajia terroristeiksi ja oppositiojohtajat puolestaan syyttävät maan hallintoa oman kansansa surmaamisesta. Samaan aikaan kun mielenosoittajat ja mellakkapoliisit ovat kadulla nokikkain, kyllä tässä maikki mahdollisuudet on muuttua entistä verisemmäksi.

Huilajan mukaan Kiovan pääaukiolla on tuhansia ihmisiä ja sinne virtaa koko ajan enemmän mielenosoittajia, jotka ovat suurimmaksi osaksi rauhanomaisia. Sivukaduilta on kuulunut laukausten vaihtoa. Kaduilla on yhä enemmän äärikansallisia ryhmittymiä. Käytännössä he ovat nuoria miehiä, jotka eivät pelkää kaihtaa väkivaltaa, Huilaja sanoo.

– Huhujen mukaan mellakkapoliisi olisi tyhjentämässä aukiota mahdollisesti aamuyön tunteina. Luonnollisesti mielenosoittajat aikovat puolustaa asemiaan, jolloin mitä tahansa voi tapahtua. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme