Mainos
Mainos

MTV Uutiset Kreikassa: "Pahinta on se, että ei ole toivoa tulevaisuudesta"

Kreikan talouden pitkään jatkunut sukellus kurittaa kokonaisia perhekuntia. Monet joutuvat elämään entisten säästöjen varassa ja toivon sijaan tulevaisuutta varjostaa pelko.

Kerrostalokolmiossa asuu eläkeläispariskunta, jonka elämä on saanut dramaattisen käänteen viimevuosien aikana. Vanhaherra Chris menetti aivoinfarktin seurauksena puhekykynsä. Äiti Despina huolehtii nyt käytännössä perheen hyvinvoinnista.

– Kahdenkymmenen vuoden aikana paljon on muuttunut, Despina huokaa. Eläkerahat eivät tahdo riittää ruokaan, lääkkeisiin ja yhä tiukentuvaan verotukseen.

Perheessä ollaan sitä mieltä, että eroaminen eurosta ei ole enää vaihtoehto.

– On liian myöhäistä erota, sanoo vierailulla oleva vävy Antoni.

Hän sälyttää suurimman syyn kriisistä poliitikoille.

– Ei vain viime vuosien aikana, vaan jo vuosikymmenien ajan poliitikot ovat käyttäneet kapitalismia omaksi edukseen ja pitäneet vain rikkaiden puolta.

Antonin oma mainosmateriaaleja myyvä firma ajautui vaikeuksiin jo kolme vuotta sitten ja se oli pakko sulkea. Noilta ajoilta jäi kuitenkin säästöjä, jotka nyt hupenevat kovaa vauhtia tyttären opiskeluun.

– Maksamme kuukaudessa 800-1000 euroa, sillä hän opiskelee eri paikkakunnalla.

Vaimo menetti myös työnsä kolme vuotta sitten.

Antoni vaikuttaa murtuneelta.

– Tulen tänne syömään, anopin luokse, hän naurahtaa katkeraan sävyyn.

Pahinta hänen ja appivanhempien mielestä ei kuitenkaan ole se, että kaikesta on tingittävä.

– Pahinta on se, että ei ole toivoa tulevaisuudesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme