Mainos
Mainos

MTV Uutiset Kreikassa: "Tsiprasin kova linja tuntuu purevan ihmisiin"

Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasin mukaan Euroopan keskuspankin päätös hätärahoituksesta käytännössä pakotti Kreikan keskuspankin määräämään pankit sulkemaan ovensa ja asettamaan nostorajoituksia.

Tsipras kuitenkin vakuutti, että kansalaisten säästö, palkat ja eläkkeet ovat turvassa. Tsipras ei sanonut kauanko pankit pysyvät kiinni.

Tsiprasin mukaan Kreikassa pidetään kansanäänestys suunnitelmien mukaan ensi viikonloppuna.


Ateenassa paikalla olevan MTV Uutisten toimittaja Rita Strömmerin mukaan kreikkalaiset ovat arvuutelleet sitä, kuinka pitkään pankkeja pidetään kiinni.

- Jotkut veikkasit viikkoa, jotkut pidempää aikaa. 

Strömmerin mukaan Ateenassa on ollut tänään nähtävillä, että rahat loppuvat pankeista.

- Moni on kiertänyt ympäri kaupunkia automaateilla, josta rahaa löytyy. Loppuillasta enää muutamassa paikassa oli suurempaa jonoa. 

Kansan pitäisi äänestää ensi sunnuntaina kyllä tai ei lainaohjelmalle. Käytännössä äänestys vaikuttaa pitkälti hallituksen kohtaloon.  

- Tsiprasin kova linja tuntuu purevan ihmisiin. Parlamenttitalon eteen kertyneet ihmiset kannattivat sitä, että kansalta kysytään mitä he haluavat, eikä asioista päätetä pienissä ryhmissä Euroopassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme